• Empresa
  • El preu del lloguer d'oficines dispara el benefici de Colonial

El preu del lloguer d'oficines dispara el benefici de Colonial

La socimi guanya 393 milions d'euros entre gener i setembre, un 40% més que als nou primers mesos del 2018

El director general de Colonial, Pere Viñolas, i el president, Juan José Brugera, en una imatge d'arxiu | Europa Press
El director general de Colonial, Pere Viñolas, i el president, Juan José Brugera, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Redacción VIA Empresa
Barcelona
06 de Novembre de 2019

Colonial ha obtingut un benefici net atribuïble de 393 milions d'euros entre gener i setembre, un 40% més que als tres primers trimestres de l'any passat. La venda d'actius i l'augment dels preus del lloguer d'oficines han disparat els guanys de la socimi en aquest període.

 

De fet, les rendes d'oficines dels contractes signats enguany han estat un 8% superiors que les que s'establien en tancar l'exercici passat. Aquest increment s'ha produït sobretot a les grans capitals amb augments d'un 36% a Madrid i un 24% a Barcelona durant el tercer trimestre.   

La socimi dirigida per Pere Viñolas apunta un altre factor que ha empès els resultats de l'empresa: la davallada de la despesa financera i un augment de la contribució de Société Foncière Lyonnaise (SFL), la seva filial francesa. Colonial controla un 80,8% de SFL des de novembre de l'any passat. Abans, tenia una participació del 59%. 

 

Els ingressos de la companyia han augmentat un 2% durant els tres primers trimestres de l'any, fins arribar als 263 milions d'euros. D'aquests, un 56,6% provenen del mercat francès. La facturació provinent de Madrid ha baixat un 8%, ja que Colonial hi ha venut actius i ha fet obres de millora d'edificis. 

El benefici brut d'explotació (Ebitda) ha estat de 208 milions d'euros, un 3% superior al de l'any passat. El benefici recurrent -que no comptabilitza l'efecte de la revalorització dels seus actius- ha estat de 104 milions, un 53% per sobre del registrat el setembre anterior. 

Rotació d'actius

Colonial ha completat en els darrers mesos la venda de 11 dels 18 centres logístics que va heretar d'Axiare. La socimi espera que el fons amb el qual va pactar la venda de tots executi l'opció de compra pactada sobre els set restants durant la primera meitat del 2020. 

Se sumen a aquesta venda la rotació d'actius no estratègics, que suposarà una desinversió de 475 milions d'euros quan s'acabi l'any, segons els càlculs de la mateixa Colonial. El deute net de Colonial és de 4.522 milions d'euros al tancament de setembre, un 34% més alt que quan va començar l'any. En proporció, representa un 37% del valor dels seus actius. En acabar setembre de l'any passat, la taxa era del 39%.