Com i quan fem vacances?

La startup Factorial elabora un informe que analitza els períodes d'absència durant l'estiu per facilitar la feina als professonals de recursos humans a través de la seva aplicació

El nombre de dies de vacances varia segons cada empresa, treballadors i país
El nombre de dies de vacances varia segons cada empresa, treballadors i país
Redacción VÍA Emprendida
Barcelona
21 de Juliol de 2017

A Espanya, per a un manager de recursos humans, una de les tasques més complicades és la gestió eficient de vacances i absència d'empleats. I és que crear i mantenir actualitzat un calendari en el qual es reflecteixin totes les absències dels treballadors, no és tasca fàcil i en moltes empreses provoca caos i enfrontaments entre la plantilla. Això es deu al fet que a dia d'avui les estructures estan obsoletes perquè estableixen encara antigues rutines que poc fan per adaptar-se a la situació individual de cada empleat.

 

Per comprendre millor el procés de gestió de les vacances, cal conèixer una mica més com es gestiona aquest període de descans o com es regulen les absències laborals al país. Per això, la startup Factorial, amb seu a Barcelona i que permet gestionar l'equip de treballadors des de les absències, vacances i baixes mèdiques entre altres documents, ha elaborat un estudi per entendre les diferents polítiques de vacances a Espanya i el comportament dels treballadors.

Segons l'informe, de les 7.089 peticions d'absències generades en el període analitzat, un total de 5.989 són peticions de vacances i amb una mitjana d'1 a 5 dies de vacances per sol·licitud. En general, la tendència és que els empleats sol·licitin menys d'una setmana i reparteixin aquests 22 dies de vacances en petites fraccions al llarg de l'any.

 

Els mesos que concentren més persones fora de l'oficina són juny, juliol i agost, en plena temporada alta. Després d'agost s'aprecia l'efecte 'tornada al treball' fins al novembre. Els mesos amb menys persones fora de l'oficina per vacances són setembre, octubre i novembre.

Els empleats sense treballadors al seu càrrec, situats al final de l'organigrama d'empresa, sol·liciten menys vacances en comparació amb els managers o mid-managers amb una o dues persones al seu càrrec.

Els millennials, en comparació amb altres generacions anteriors, reparteixen les seves vacances durant tot l'any, mentre que les generacions prèvies escullen dates assenyalades com Setmana Santa o les setmanes prèvies a agost.

Factorial acaba de tancar la seva primera ronda d'inversió per un valor de 500.000 euros per obrir negoci en mercats exteriors. El programa permet gestionar l'equip de treballadors, des de les absències, els beneficis, vacances, fins contractes i altres documents. Tot això amb la facilitat d'emmagatzemar-lo en el núvol.

Els fundadors donen feina a 15 persones a Barcelona i el servei ha tingut gran acollida, amb més de 2.000 pimes i startups en tan sols tres mesos, com Ulabox, Glovo o Holaluz.