La constitució d'empreses augmenta un 4,8% el segon trimestre

El total de companyies és de 6.102, mentre que les firmes que traslladen la seva seu social s'eleven fins a 248 i les que se n'instal·len 142

Edificis del districte 22@ | iStock Edificis del districte 22@ | iStock

La constitució d'empreses a Catalunya va pujar un 4,8% el segon trimestre d'enguany en comparació amb el mateix període de fa un any i es va situar en les 6.102. Segons l'estadística mercantil recollida pel Col·legi de Registradors, aquest percentatge de creixement es va situar per sota de la mitjana estatal (5,8%), sent l'única comunitat autònoma, juntament amb Illes Balears (2%) per sota d'aquesta xifra.

Més info: La creació d'empreses baixa un 6,99% al maig a Catalunya

D'altra banda, entre abril i juny es van notificar 335 concursos de creditors, un 21,4% més que un any enrere. Quant a la marxa de negocis, Catalunya va presentar un saldo negatiu amb 106 (248 companyies van traslladar la seva seu social, mentre que en van arribar 142), sent el territori de l'Estat amb el valor més elevat.

Al conjunt de l'Estat, la constitució de societats el segon trimestre es va incrementar un 5,8%, fins a les 31.293 firmes. Percentualment, Cantàbria (24,4%), Galícia (19,2%) i Navarra (18,3%) van impulsar aquest creixement. Un total de 1.180 firmes van presentar concurs de creditors, un 10% més que en el mateix període de 2023.

Un creixement sostingut

Les dades donen continuïtat a una tendència que ja es va observar durant el primer trimestre de l'any. Entre gener i abril, Catalunya va constituir 6.334 empreses. Una xifra que representa un augment interanual del 12,2% respecte de l'any passat i que només van superar les Illes Canàries a tot l'Estat. En aquesta comparativa, Catalunya va reduir la creació d'empreses un 3,66% (se'n van registrar 6.334) durant el segon trimestre. Pel que fa a la marxa de companyies, entre gener i març, se'n van notificar 259 i l'aterrada de 175 (saldo negatiu de 84). Llavors, a diferència d'aquest segon trimestre, la mitjana era més elevada que la de l'Estat, que es va situar en un 3,3%.

Més informació
L'èxit de les pimes: creen més ocupació que les grans empreses
Les pimes catalanes reclamen al Govern que abandoni l’intervencionisme contra les empreses
Les empreses catalanes exigeixen més competències digitals avançades que la mitjana estatal
Avui et destaquem
El més llegit