El grup Damm va aconseguir una facturació de 2.061 milions d'euros l’any 2023, un 10% més que en l'exercici anterior tot i l'increment de costos de l'energia, els materials i les matèries primeres que va marcar l'exercici. La companyia aconsegueix així, dos anys abans del previst, l'objectiu de facturació fixat en el pla estratègic 2022-2025. El creixement ha estat impulsat per la "sòlida demanda" dels productes i el control de costos que han permès obtenir un benefici net de 130 milions, un 28,2% més que en l'exercici anterior. El resultat brut d'explotació (ebitda) va ser de 300 milions, un 24,6% més.
Els resultats han estat anunciats en la Junta General d'Accionistes de la companyia, que s'ha celebrat aquest dilluns a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm i en la qual s'han aprovat els resultats i el repartiment de dividend de l'any passat.
El creixement ha estat impulsat per la "sòlida demanda" dels productes i el control de costos que han permès obtenir un benefici net de 130 milions
El president executiu de Damm, Demetrio Carceller Arce, ha ressaltat la solidesa actual del grup com a punt de partida per a continuar creixent. "La fortalesa de la demanda interna dels nostres productes, les perspectives positives del turisme, i el desenvolupament internacional de la nostra distribució, ens fan confiar que el 2024 serà també un any de creixement per a Damm”, ha destacat.
La companyia va consolidar durant l'últim exercici els nivells de vendes dels seus negocis de begudes -cervesa, aigua, refrescos i lactis- i va tancar l'any amb un volum comercialitzat de 20,8 milions d'hectolitres. Aquest avanç positiu de les seves operacions ha permès a la companyia incrementar la seva plantilla fins a les 5.765 persones.
D’altra banda, durant l'acte s'ha aprovat la nova composició del consell d'administració que, amb la sortida de Raimundo Baroja i Ramón Armadás, ha passat de 7 a 5 membres.