• Empresa
  • Damm redueix les seves emissions anuals de CO2 en més de 2.600 tones

Damm redueix les seves emissions anuals de CO2 en més de 2.600 tones

La cervesera vol enfonsar la producció de gasos generant energia renovable i eficient en les seves plantes al Prat, el Puig i Múrcia

Fàbrica d'Estrella Damm al Prat de Llobregat
Fàbrica d'Estrella Damm al Prat de Llobregat
Redacció VIA Empresa
Barcelona
04 de Desembre de 2018

Damm ha reduït les seves emissions anuals de CO2 en més de 2.600 tones a les seves plantes de producció i envasat en la seva aposta per millorar l'eficiència en les seves fàbriques i per l'ús d'electricitat amb certificació de garantia d'origen verd.

 

Això equival a la plantació de més de 1.000 espècies de pi blanc cada any, segons ha informat la companyia en un comunicat després de crear el 2008 el Departament d'Optimització Energètica. El seu objectiu és reduir el consum de recursos naturals, revaloritzar subproductes i generar energia d'origen renovable, mitjançant la cogeneració; el biogàs, que prové del procés de depuració d'aigües residuals; o la solar-fotovoltaica.

Actualment, Damm està generant 7.700.000 kWh d'energia elèctrica a través d'aquestes fonts de generació d'energia renovable i eficient en les seves fàbriques del Prat de Llobregat (Barcelona), El Puig (València) i Múrcia, així com a la plataforma logística que la companyia té a la Zona d'Activitats Logístiques del Port de Barcelona (ZAL).

 

Concretament, al Prat, la companyia ha posat en pràctica la trigeneració, és a dir, la generació simultània d'energia elèctrica i tèrmica en forma de calor o fred, generant més de 3.000.000 kWh d'electricitat.

En la mateixa fàbrica i en la plataforma logística de la ZAL, Damm disposa de més de 12.000 m2 de plaques fotovoltaiques, a través de les quals està autogenerat més de 2.000.000 kWh d'energia elèctrica renovable a l'any, l'equivalent a l'energia per abastir a més de 1.000 llars.

A El Puig (València), la companyia ha apostat per la cogeneració, és a dir, la generació simultània d'energia elèctrica i tèrmica útil a partir de biogàs.

3.000 hores de sol a Múrcia

D'altra banda, a la seva fàbrica de Múrcia, on compten amb més de 3.000 hores de sol a l'any, disposen d'un sistema especial d'il·luminació a partir de llum solar a les naus d'envasament amb un consum d'energia 0, ia més, generen energia elèctrica per al seu autoconsum.

Damm, que es troba immersa en el seu pla estratègic 2017-2021, té previst continuar treballant en aquesta línia durant els propers anys.

Ampliació de plaques

"Durant el proper exercici estem estudiant ampliar en 2.000 kW les instal·lacions de plaques fotovoltaiques en els nostres centres i instal·lar cobertes solars en els altres centres de Madrid, Conca i Portugal, així com en alguns dels nostres magatzems", ha destacat el director d'Optimització energètica i Medi Ambient de Damm, Juan Antonio López Abadia.

Com a mostra de la seva aposta per la sostenibilitat, durant l'últim exercici 2017, Damm va invertir més de 6 milions d'euros en activitats de manteniment i accions de millora mediambiental, entre les quals es troben la implantació d'un model d'economia circular o la instal·lació en totes les plantes d'un sistema de programació per calcular la petjada hídrica.