• Empresa
  • David Polfeldt, un veterà d'Ubisoft, obre l'estudi de videojocs Bespoke Pixel a Barcelona

David Polfeldt, un veterà d'Ubisoft, obre l'estudi de videojocs Bespoke Pixel a Barcelona

Pioners europeus de la indústria del videojoc inverteixen 25 milions per obrir el projecte que s’enfoca al desenvolupament de videojocs Triple-A per a PC i consola

 L'empresa emergent catalana Virmedex | Cedida
 L'empresa emergent catalana Virmedex | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
07 de Juny de 2024
Act. 07 de Juny de 2024

Un grup de pioners europeus de la indústria del videojoc ha escollit Barcelona per crear el seu nou estudi, anomenat Bespoke Pixel. Liderat pel suec David Polfeldt, antic director de Massive Entertainment del grup Ubisoft, el nou estudi crearà 50 nous llocs de treball i s’enfocarà al desenvolupament de videojocs Triple-A per a PC i consola, els equivalents als èxits de taquilla en el cinema. L’estudi de Barcelona, que comporta una inversió de 25 milions d’euros, tindrà el rol de lead, és a dir, el centre principal de l’empresa a Europa.

 

La decisió dels seus fundadors i el procés per establir Bespoke Pixel a Barcelona ha comptat amb el suport del Govern per mitjà d’Acció –l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball– i l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa.

Bespoke Pixel ha decidit situar a Barcelona la seva única seu per concentrar a la capital catalana el lideratge i el desenvolupament dels seus projectes de videojocs en línia. “Volem establir un estudi que creï projectes originals, amb un focus singular i un joc refinat i ben dissenyat”, explica David Polfeldt. I afegeix que per fer-ho volen “un equip àgil i expert dedicat al desenvolupament de prototips, que aprofiti l'àmplia trajectòria de l'equip fundador per oferir experiències de joc de primer nivell”.

 

David Polfeldt (Bespoke Pixel): “Volem establir un estudi que creï projectes originals, amb un focus singular i un joc refinat i ben dissenyat”

L’equip fundador de Bespoke Pixel ha escollit la capital catalana entre una quinzena d’opcions. “Ho mirem com ho mirem, Barcelona sempre destaca com a número 1 en una àmplia gamma de categories”, assegura Polfeldt. “El talent que s’hi concentra és increïble i l'accés futur al talent també està garantit mitjançant l’àmplia oferta de formació universitària”, ha afegit. A més, “Barcelona ja és un hub pròsper i dinàmic. En els anys vinents volem contribuir al seu ecosistema amb un estudi que aporti lideratge en la indústria global dels videojocs”, ha conclòs.

Pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, l’arribada de Bespoke Pixel a Catalunya “demostra la consolidació del nostre país com a ecosistema de referència en l’àmbit dels videojocs”. La creació d’aquest nou estudi “és un punt d’inflexió pel creixement d’aquesta indústria a Catalunya, tant pel tipus de projecte com per l’entitat dels seus impulsors”, ha afegit.

Durant els darrers 30 anys David Polfeldt s’ha situat com un dels noms més destacats en la indústria del videojoc de Suècia en particular i del continent europeu en general. Polfeldt ha estat 17 anys al capdavant de l’estudi Massive Entertainment, del grup Ubisoft, des d’on ha produït títols com World in ConflictAssassins CreedFar CryJust Dance NowAvatar: Frontiers of Pandora o Star Wars: Outlaws. El creador suec ha assessorat també companyies com Disney i PlayerUnknown Productions i ha publicat el llibre The Dream Architects: Adventures in the Video Game Industry (Grand Central Publishing, 2020).

Un sector que s'enforteix a Catalunya

Segons l’última anàlisi elaborada per ACCIÓ a l’informe El sector dels videojocs a Catalunya, es tracta d’un sector altament innovador que reuneix més de 200 empreses, un volum de negoci superior als 550 milions d’euros i gairebé 4.000 treballadors. El sector es concentra majoritàriament a l’àrea de Barcelona, que compta amb una important oferta de formació en videojocs, bootcamps de codificació i formació digital, i a més acull diverses fires i congressos internacionals relacionats amb el sector.