• Empresa
  • Deleito, de pop-up a cadena consolidada: Barcelona, el seu gran escenari d’expansió

Deleito, de pop-up a cadena consolidada: Barcelona, el seu gran escenari d’expansió

La cadena va tancar el 2023 amb una facturació de 2,1 milions d'euros i més de 165.000 hamburgueses venudes

Deleito, la cadena de burgers gourmet | Cedida
Deleito, la cadena de burgers gourmet | Cedida
Redacció VIA Empresa
26 de Desembre de 2024
Act. 27 de Desembre de 2024

Deleito, el projecte gastronòmic d'Alberto Gras de Masterchef 8, Rai Recoder i Gerard Moreno, continua expandint-se a Barcelona. El passat 14 de novembre, la cadena d'hamburgueses gurmet va inaugurar el seu primer restaurant-club a l'emblemàtic cinema Astoria. Només deu dies després, se celebrava l'obertura del seu sisè restaurant, que també és el tercer a la capital catalana. Amb 200 metres quadrats i una capacitat per a 65 persones, aquest nou espai destaca tant pel seu disseny funcional com per la seva aposta per l'eficiència operativa.

 

El nou local incorpora dues entrades diferenciades: una per als comensals, que garanteix una experiència de qualitat a la sala, i una altra per als repartidors, optimitzant el flux i la rapidesa del servei de delivery. Com explica Rai Recoder, cofundador i director general de Deleito: "Volem obrir aquest punt per ser més ràpids i arribar a zones on abans ens costava arribar, oferint un espai a peu de carrer de gran qualitat". Aquesta dinàmica no només millora l'experiència per a tots dos públics, sinó que també reforça el compromís de Deleito amb la qualitat del servei i l'agilitat en les entregues.

Amb 200 metres quadrats i una capacitat per a 65 persones, aquest nou espai destaca tant pel seu disseny funcional com per la seva aposta per l'eficiència operativa

"El 2021 vam muntar una pop-up a La Santa Market per primera vegada, i no va ser fins a l'octubre del 2022 que, gràcies als bons resultats obtinguts a La Santa, vam aconseguir aixecar una petita ronda de finançament de 360.000 euros. Això ens va permetre obrir el primer restaurant, que va ser el preludi de què avui és la cadena de restauració organitzada a Barcelona, situada al carrer Sagués. Actualment, aquest és un dels nostres locals amb millor rendiment", explica Recoder en una conversa amb VIA Empresa.

 

Una facturació de 2,1 milions i un 2024 de consolidació

Els fundadors de Deleito (2)
Els fundadors de Deleito a Juno House Club | Cedida

Van tancar el 2023 amb una facturació de 2,1 milions d'euros i més de 165.000 hamburgueses venudes. "Aquest va ser el primer gran salt de la companyia. Vam passar d’un sol restaurant al carrer Sagués, que va obrir l’octubre del 2022 i ens va permetre facturar uns 200.000 euros en el primer any, a aquest segon any, el 2023, on vam fer un salt impressionant fins als 2.100.000 euros", destaca Recoder.

"El 2024 ha estat un any de molta feina poc visible. No podíem continuar amb un creixement descontrolat, perquè això significa començar a créixer d’una manera tan desmesurada que l’estructura mateixa no ho pot suportar. Necessitàvem processos, operatives i finances molt consolidades i estandarditzades per poder fer un pas endavant i seguir expandint la marca", apunta Recoder. No ha estat fins a finals d’aquest any, 2024, que han començat a veure els fruits d’aquesta feina, amb l’obertura de l’Astoria, del local de Roger de Flor i, fa uns dies, del nou restaurant al carrer Vergadà. "Tancarem l’any amb 6 locals i amb un setè a punt d’arribar", afegeix.

Recoder (Deleito): "El 2024 ha estat un any de molta feina poc visible. No podíem continuar amb un creixement descontrolat, perquè això significa començar a créixer d’una manera tan desmesurada que l’estructura mateixa no ho pot suportar"

L'empresa emergent catalana està experimentant un creixement accelerat, amb un equip de 100 persones. "La nostra previsió és tancar el 2024 amb un volum de facturació al voltant dels 3 milions d’euros", afirma el cofundador, qui avança que el 2025 serà l’any del pròxim gran salt. "Preveiem unes facturacions que podrien situar-se al voltant dels 7 milions d’euros. Ens imaginem Deleito, d’aquí a dos o tres anys, com una gran cadena de restauració consolidada a Espanya", conclou.