La ciència és ara una convidada imprescindible a qualsevol cita. És per això que el doctor Josep Baselga, que forma part de la farmacèutica AstraZeneca, participarà en el XIX Congrés de Directius CEDE que se celebrarà el 21 d'octubre al Palau de les Arts de València. La presentació de l'esdeveniment, que serà híbrid per la pandèmia, s'ha celebrat aquest dimecres al Palau de la Generalitat. En l'acte, Ramon Adell, vicepresident de la Fundació CEDE, ha explicat que "hem d'enviar un missatge d'optimisme, treball i llum, fent saber que des de l'estament directiu existeix la visió de veure el got mig ple".
El missatge optimista anirà a càrrec de diferents executius que, si res no canvia a última hora, participaran en la trobada. Entre ells, Isidre Fainé, Josep Lluís Bonet, Juan Roig, Ángel Simón, Antonio Garamendi, Antonio Garrigues, José Ignacio Goirigolzarri, Cristina Garmendia, José María Álvarez-Pallete, Fernando Ruiz, Francisco Reynés o la ministra Nadia Calviño, que fins a l'última hora no confirmarà assistència per les actuals circumstàncies. S'espera també la participació via telefònica de l'empresari Carlos Slim i Adell ha confirmat que busquen una veu empresarial que participe des de l'Àsia per comptar també amb la visió de la situació empresarial en aquell continent.
El congrés porta per lema El temps del lideratge transformador, ja que segons ha explicat Ana Colonques, presidenta del comité organitzador, "la transformació ha de ser col·lectiva i triple: energètica, sostenible i digital".
Un congrés que fuig del centre de l'Estat
Al País Valencià la celebració de l'esdeveniment ha estat molt aplaudida per les institucions, com demostra la posada en escena al Palau de la Generalitat, amb presència no només del president Ximo Puig, sinó també amb l'alcalde de València, Joan Ribó, i del president de la Diputació de València, Toni Gaspar. Tots tres han valorat i celebrat la cita que, segons Gaspar, "permet reivindicar el lideratge d'esta província per a liderar una forma nova, adequada a este context, i a l'altura dels grans reptes".
També Puig ha fet bandera de l'aposta valenciana, recordant que "Espanya va més enllà de la M-50. No es pot veure Espanya des d'una visió uniformitzadora, volem estar ben còmodes en una Espanya que siga de tots però que entenga totes les realitats de tots i per això, des d'aquesta visió, plantejar el congrés més enllà del centre és important", ha valorat el president.
Puig: "Espanya va més enllà de la M-50. No es pot veure Espanya des d'una visió uniformitzadora (...) Plantejar el congrés més enllà del centre és important"
Amb la bona predisposició per la celebració del congrés es confirma que el dia a dia està a zero i que cada gest i bona actitud se celebra des de tots els estaments. Tots els ponents han valorat la importància de tornar al presencial "amb totes les mesures de seguretat" -la frase que acompanya qualsevol presentació-, recordant que estem en una situació difícil que cal remuntar. "És cert que estem en una situació complicada, amb un creixement a la baixa, però l'any que ve volem anar més enllà, ací tenim una previsió de l'11,5% de previsió de creixement, encara que condicionat a la pandèmia, però està clar que la ciència està fent el seu treball i més tard que prompte tindrem la vacuna. Hi haurà una solució, però ha d'haver-hi també una resposta social", ha declarat Ximo Puig.