• Empresa
  • El Corte Inglés tanca l'emissió de bons per 600 milions d'euros

El Corte Inglés tanca l'emissió de bons per 600 milions d'euros

L'emissió de bons sènior és a cinc anys i mig i ha tingut una demanda de més de dues vegades l'oferta

Jesús Nuño de la Rosa, presidente de El Corte Inglés en el roadshow de la emisión de bonos en Barcelona
Jesús Nuño de la Rosa, presidente de El Corte Inglés en el roadshow de la emisión de bonos en Barcelona
Redacció VIA Empresa
Barcelona
28 de Setembre de 2018

El Corte Inglés ha fixat aquest divendres amb èxit el preu de la col·locació de bons sènior per import de 600 milions d'euros, amb venciment al març de 2024, segons ha informat el grup de distribució, que ha precisat que els bons, emesos a l'una, reportaran un cupó anual del 3%.

 

La companyia presidida per Jesús Nuño de la Rosa ha ressaltat que la demanda en el rang sol·licitat ha superat en més de dues vegades a l'oferta, al mateix temps que ha subratllat que l'emissió, dirigida a inversors qualificats, ha comptat amb un "fort suport" de la comunitat inversora tant nacional com a internacional.

Els fons que s'obtinguin amb l'emissió s'utilitzaran per amortitzar deute, segons ha indicat el grup, que ha afirmat que aquesta operació representa un pas més en la seva estratègia de diversificar les fonts de finançament.

 

Bank of America Merrill Lynch i Goldman Sachs International han actuat com a bancs colocadores de l'operació, i onze entitats de primera línia han participat com bookrunners de l'emissió (Santander, Banc de Sabadell, Bankia, BBVA, BNP Paribas, CaixaBank, Credit Suisse, Crédit Agricole CIB, Deutsche Bank, Société Générale i UniCredit Bank). Com a assessors de l'operació han participat Rothschild i Cuatrecasas.

"L'operació suposa una fita en la història financera de la companyia, ja que es tracta de la primera emissió amb rating assignat i que ha estat presentada als mercats amb notable èxit", ha ressaltat el grup.

La intenció de la companyia és que els bons cotitzin a Irlanda, encara que sense tancar la porta a Espanya.

En concret, El Corte Inglés destinarà els ingressos de l'oferta a fer front als venciments dels pagarés d'empleats el reemborsament dels quals sigui anterior a abril 2019. Així mateix, el grup cancel·larà el préstec-pont signat al gener d'aquest any i l'import màxim del qual actual és de 765 milions d'euros.

L'import de l'emissió de bons, 600 milions d'euros, és inferior al previst inicialment, que era superior als 1.000 milions d'euros, en haver-se amortitzat deute per la venda d'immobles i per la generació de caixa. Així, el crèdit-pont signat al gener d'aquest any per 1.200 milions d'euros s'ha reduït fins a un import màxim actual de 765 milions d'euros.

Així, El Corte Inglés refinanció a principis d'aquest any el seu deute per un import agregat màxim de fins a 3.650 milions d'euros, la qual cosa representa un avanç en l'optimització de la seva estructura financera i assegura un finançament estable, menor cost, majors terminis i elimina garanties.

El gegant de la distribució va arribar a un acord amb les entitats Banc Santander, Bank of America Merrill Lynch i Goldman Sachs que contemplava un préstec-pont d'1.200 milions d'euros, l'import dels quals ara s'ha reduït, a dotze mesos i amb dues opcions d'extensió, fins a un venciment màxim de dos anys; un préstec d'1.450 milions d'euros, a un termini de cinc anys, i una línia de crèdit de fins a 1.000 milions d'euros, a un termini de cinc anys.

Entre les opcions que barrejava el grup en aquest moment per reemplaçar el préstec pont per finançament a mitjà i llarg termini figurava acudir als mercats de capitals mitjançant una emissió de bons pel mateix import, encara que ara s'ha reduït gràcies a la desinversió d'actius.

Primera emissió de bons amb rating assignat

Es tracta de la primera emissió de bons d'El Corte Inglés amb un rating assignat, encara que no és la primera vegada que acudeix als mercats a la recerca de finançament, ja que al gener de 2015, a través de la seva filial Hipercor, va llançar una emissió de bons sènior per import de 500 milions d'euros a Irlanda, amb venciment al gener de 2022, amb la garantia del gegant de la distribució i amb un cupó anual de 3,875%.

Així mateix, la companyia compta amb un programa de pagarés al Mercat Alternatiu de Renda Fixa (MARF), on s'ha ampliat el límit d'emissió de 300 milions d'euros a 500 milions d'euros.