Tres són les estrelles Michelin que té el Celler de Can Roca, però tres són també els germans que van aconseguir convertir-lo en el millor restaurant del món el 2013. Tot i que enguany ocupen la segona posició en el rànquing mundial, ni el volum de feina ni les ganes de seguir innovant decauen. Això sí, entre plat i plat, cuidant fins el més petit detall, el gran dels germans, Joan Roca, sempre troba un moment per a la família, tant pels seus pares com per la seva dona i fills. Així és un dia de treball en la vida del cuiner Joan Roca.
7:45 - Em llevo, preparo l'esmorzar per la meva filla Marina, la petita, i esmorzem junts. El menú habitual inclou fruita, torrades integrals, melmelades amb poc sucre i cafè.
8:45 - Surto de casa per portar la Marina a l'escola.
9:00 - Mitja hora de passeig en bicicleta pel casc antic de Girona. M'agrada la tranquil·litat que es respira a la ciutat i el seu silenci.
Quan torno a casa, em dutxo, vesteixo de cuiner i baixo a la cuina a veure el meu equip. Casa meva és a la planta de dalt, només he de baixar les escales i ja sóc a la feina.
9:30 - Reunió amb l'equip. Contrastem els clients que tenim aquell dia i què hem de fer específicament per a ells. També revisem el servei del dia anterior, sempre es pot millorar.
10:00 - Mentre l'equip prepara la mise en place, atenc entrevistes i correus electrònics. Els dimarts dono formació a l'equip, i de dimecres i dijous coordino les nostres reunions de creativitat. És en aquestes reunions on sorgeixen les noves incorporacions a la carta. Sempre es fan en funció dels aliments de temporada, del que ens arriba a la cuina. I de la creativitat, del que surt en aquell moment.
12:00 - Pujo a dinar amb tot l'equip a Can Roca, el restaurant dels pares.
13:00 - Comença el servei. Normalment dirigeixo i superviso els caps, cal mimar els detalls. També em trobo amb els clients que visiten la cuina, sent hospitalari i intentant fer que el client senti que el rebem a casa.
16:30 - M'acomiado dels clients que marxen del restaurant. Normalment parlo amb ells, els signo llibres, em faig fotos... i tot el que demanin.
18:00 - Pujo a casa amb els meus fills i fem el sopar junts. L'escollim consensuadament, però m'ajuda sobretot la Marina.
19:00 - Sopo a casa en família.
21:00 - Baixo de nou al restaurant i comencem el servei que acabarà cap a les 2:00 de la matinada.
2:00 - Torno a casa. Si puc, miro una estona el 324 per saber què ha passat, però no trigo gaire en anar a dormir.
7:45 - Em llevo, preparo l'esmorzar per la meva filla Marina, la petita, i esmorzem junts. El menú habitual inclou fruita, torrades integrals, melmelades amb poc sucre i cafè.
8:45 - Surto de casa per portar la Marina a l'escola.
9:00 - Mitja hora de passeig en bicicleta pel casc antic de Girona. M'agrada la tranquil·litat que es respira a la ciutat i el seu silenci.
Quan torno a casa, em dutxo, vesteixo de cuiner i baixo a la cuina a veure el meu equip. Casa meva és a la planta de dalt, només he de baixar les escales i ja sóc a la feina.
9:30 - Reunió amb l'equip. Contrastem els clients que tenim aquell dia i què hem de fer específicament per a ells. També revisem el servei del dia anterior, sempre es pot millorar.
10:00 - Mentre l'equip prepara la mise en place, atenc entrevistes i correus electrònics. Els dimarts dono formació a l'equip, i de dimecres i dijous coordino les nostres reunions de creativitat. És en aquestes reunions on sorgeixen les noves incorporacions a la carta. Sempre es fan en funció dels aliments de temporada, del que ens arriba a la cuina. I de la creativitat, del que surt en aquell moment.
12:00 - Pujo a dinar amb tot l'equip a Can Roca, el restaurant dels pares.
13:00 - Comença el servei. Normalment dirigeixo i superviso els caps, cal mimar els detalls. També em trobo amb els clients que visiten la cuina, sent hospitalari i intentant fer que el client senti que el rebem a casa.
16:30 - M'acomiado dels clients que marxen del restaurant. Normalment parlo amb ells, els signo llibres, em faig fotos... i tot el que demanin.
18:00 - Pujo a casa amb els meus fills i fem el sopar junts. L'escollim consensuadament, però m'ajuda sobretot la Marina.
19:00 - Sopo a casa en família.
21:00 - Baixo de nou al restaurant i comencem el servei que acabarà cap a les 2:00 de la matinada.
2:00 - Torno a casa. Si puc, miro una estona el 324 per saber què ha passat, però no trigo gaire en anar a dormir.
Subscriu-te de franc a VIA Empresa i rebràs al teu correu les nostres millors històries, reportatges i entrevistes, a més d’altres avantatges exclusius per a subscriptors.
Abans d'enviar-nos les teves dades llegeix la següent informació INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES Responsable del tractament: TOTMEDIA COMUNICACIÓ, S.L. Finalitat del tractament: Atendre les sol·licituds d'informació que els usuaris d'aquest formulari ens enviïn. Legitimació: Consentiment de l'interessat en enviar-nos el formulari amb les seves dades. Destinataris: El personal, la direcció de l'empesa i els prestadors de serveis necessaris per complir amb les nostres obligacions. No cedirem les seves dades a tercers. Drets que l'assisteixen: Té dret a accedir, rectificar i/o suprimir les seves dades, així com altres drets, com s'explica detalladament a la política de privacitat, dirigint-se a privacitat@totmedia.cat. Informació addicional: Per a més informació consultin la política de privacitat.