• Empresa
  • El Popular s'enfonsa a Borsa

El Popular s'enfonsa a Borsa

L'entitat ha perdut gairebé la meitat del seu valor en borsa en només quatre dies

Un home treu diners al Banco Popular
Un home treu diners al Banco Popular
ACN
Madrid
06 de Juny de 2017
Act. 06 de Juny de 2017

El Banc Popular segueix en caiguda lliure a borsa. Aquest dilluns el valor de les seves accions a borsa han perdut un altre 18,16%, que se suma a les pèrdues del 38% registrades al llarg de la setmana passada. Així, l'entitat presidida per Emilio Saracho ha perdut gairebé la meitat del seu valor en borsa en només quatre dies. Una acció del Popular val ara mateix 33,8 cèntims d'euro. Al llarg de la jornada d'aquest dilluns, igual que va passar el divendres, hi ha hagut alts i baixos en el preu de les accions en una sessió que ha començat amb guanys del 5%. Aquest dimarts, els directius de l'entitat es reuniran amb membres del Banc Central Europeu per avaluar la situació.

La capitalització actual del banc és de 1.700 milions d'euros, menys de la meitat dels 3.800 del 2016 i cinc vegades menys que els 8.700 milions d'euros en què s'havia arribat a valorar la companyia el 2014. 

Aquesta volatilitat està causada per la incertesa sobre el futur del banc i per les vendes massives d'alguns dels seus accionistes. La gestora de fons internacionals Blackrock, per exemple, va anunciar la reducció de la seva participació en l'entitat fins a l'1,79% -fins ara en tenia un 4,09%-. Els problemes del Popular rauen en una cartera d'actius improductius, sobretot immobiliaris, que estan valorats en uns 37.000 milions d'euros.

Tot i les pèrdues continuades, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha desestimat de moment la possibilitat de suspendre la cotització del banc. 

Les caigudes van començar en el moment que va transcendir que Banc Popular havia ampliat la data límit, fixada el 10 de juny, per acceptar una oferta de compra. La nova data és fins a final de mes, i l'argument que es va donar és que d'aquesta manera es donava més temps als compradors potencials, entre els quals hi havia Santander i Bankia, per analitzar els comptes. El mateix dia transcendia que el Mecanisme de Resolució Bancària del Banc Central Europeu optava per la liquidació del banc en cas que no hi hagi comprador.