Les empreses catalanes creuen en l'FP Dual, però adverteixen de les dificultats de la seva implementació. Així es desprén de l'informe L'FP Dual a Catalunya des del punt de vista empresarial (2017-2018) elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb la col·laboració de la Generalitat i la Fundació Bertelsmann. Si bé és cert que són les microempreses les que tenen més dificultats per implementar-lo, també ho és que, de les mil empreses enquestades, el 35% assegura no conèixer "suficient" aquest model formatiu.
Tot i això, la comunitat empresarial reconeix el "gran potencial" de l'FP Dual i veu el model com a una inversió de llarg termini, "una via excel·lent per formar a futurs treballadors qualificats". En aquest sentit, un 75% de les empreses enquestades creuen en el model de formació d'aprenents a la pròpia companyia, mentre que un 80% destaca l'oportunitat de poder-los formar "a mida" per a un lloc de feina.
De fet, dos terços de les empreses que ofereixen FP Dual tenen intenció de contractar l'alumnat després del seu període de formació i el 76% veuen aquesta formació com a una manera de conèixer i observar futurs treballadors abans de contractar-los. A més, el cost econòmic no apareix com a una de les principals barreres, sinó que són "l'excessiva burocràcia i la falta de temps per supervisar els aprenents" els obstacles més importants que veuen les empreses.
Finalment, el 12% de les mitjanes empreses compten amb FP Dual, mentre que les grans coporacions arriben al 14% i les microempreses són les que tenen més dificultats per participar en aquesta formació de forma estable.