• Empresa
  • 2.500 empreses s'incorporen al programa de contractació de la Fundació "la Caixa"

2.500 empreses s'incorporen al programa de contractació de la Fundació "la Caixa"

El programa ofereix cobertura a persones en situació de vulnerabilitat

Imatge d'un treballador en un supermercat | Cedida
Imatge d'un treballador en un supermercat | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
09 d'Agost de 2023
Act. 07 de Setembre de 2023

Més de 2.500 empreses catalanes s'han incorporat al programa de la Fundació “la Caixa” que impulsa la contractació de persones en situació de vulnerabilitat davant de l’ocupació. Durant els primers sis mesos de l’any, l’organització ha aconseguit la contractació de 6.380 persones amb discapacitat o en situació de risc d’exclusió social a Catalunya. A la vegada, també s’ha contribuït a impulsar 283 nous negocis a través dels plans d’autoocupació. 

Des de l’any 2006, època on s’activa el projecte, unes 85.000 empreses s’han adherit al programa. Es tracta de firmes de sectors tan diversos com l’hostaleria, el comerç, la neteja, l’atenció sociosanitària, el transport i l’emmagatzematge. Actualment, l’índex de fidelització del servei, és a dir que l’utilitzen de manera recurrent, per part de les empreses és del 60%. “La inclusió social i la gestió de la diversitat són una prioritat per a la societat i tenir una feina és el primer pas per aconseguir aquesta inclusió”, descriu Marc Simón.

En aquest sentit, el subdirector general de la Fundació defensa com “la tasca conjunta que duen a terme les entitats socials i les empreses compromeses amb l’ocupació inclusiva ajuda milers de persones en situació de vulnerabilitat a recuperar l’autonomia i a sentir-se valorades per la feina i la contribució que fan a la societat”. Entre els mesos de gener i juny, la Fundació “la Caixa” ha facilitat en global 22.720 llocs de treball, un 4,6% més que en el mateix període de l’any passat. El 22% són grans empreses; el 35% mitjanes empreses i el 43%, petites empreses. 5.489 persones tenen alguna discapacitat i 17.231 són persones en risc o en situació d’exclusió.

Entre les tasques que duen a terme els tècnics d’inserció laboral s’hi inclouen la prospecció d’empreses, el disseny d’itineraris personalitzats d’inserció laboral, el seguiment del procés de formació de la persona atesa i un seguiment i acompanyament laboral que validi l’ajust correcte de les persones contractades a les característiques dels llocs de treball. Pel que fa a l’àmbit formatiu s’han registrat  172 cursos amb més de 4.162 persones inscrites. “El projecte és l’exemple que sumant voluntats arribem més lluny i aconseguim el progrés de més persones”, recull Simón.