• Empresa
  • Fairy: de Villarriba a malson dels Guàrdies Civils durant l’1-O

Fairy: de Villarriba a malson dels Guàrdies Civils durant l’1-O

El rentavaixelles de la companyia P&G que gairebé 30 anys després es converteix en una trampa contra els policies

El popular sabó Fairy és de la marca P&G
El popular sabó Fairy és de la marca P&G
Redacció VIA Empresa
Barcelona
05 de Març de 2019
Act. 05 de Març de 2019

Tothom recorda l’anunci de Fairy del poble de Villarriba, que no només guanya a Villabajo en la millor paella, sinó també amb la neteja més fàcil i ràpida gràcies a aquest detergent. Un espot publicitari que va calar en la ment de la població. Com segur que ho farà ara també la “trampa del Fairy” contra els Guàrdies Civils de l’1-O, desvelada per l'exdelegat de l'Estat a Catalunya Enric Millo, durant el judici del procés.

 

L’exdelegat del Govern s’ha referit aquest dimarts durant el judici del procés que la “trampa del Fairy” va ser un dels tipus d’agressió que van sofrir els agents que van participar en el dispositiu desplegat durant el referèndum de l’1 d’octubre. Segons Millo, la trampa consisteix a tirar detergent perquè el policia rellisqui i caigui a terra i després “els donin cops de peu al cap”. 

I és que, com ja deia l’anunci de Villarriba, la fórmula de Fairy fa que el greix rellisqui de manera més fàcil, igual que els policies de l’1-O, segons Millo. Un espot televisiu que, l’any 1991, va ajudar Fairy a guanyar visibilitat, que en aquell moment competia amb Mistol.

 

Fairy neix en el segle XIX als Estats Units, però el 1898 l’empresa britànica Thomas Hedley compra els drets per a Europa i comença a comercialitzar les pastilles de sabó. Una trentena d’anys més tard, la nord-americana Procter & Gamble (P&G), adquireix la firma Thomas Hedley i el seu producte estrella, Fairy, tot i que actualment se segueix fabricant al Regne Unit i a Bèlgica.

En els anys 70 la companyia llança el Fairy líquid, que ha de competir al mercat espanyol amb Mistol, un producte nacional nascut el 1950. La popularitat del sabó rentavaixelles i la seva eficàcia poden haver dut, segons Millo, a què la població que volia votar el primer d'octubre la fes servir com a "arma".