Fèlix Millet Tusell va morir aquest dimecres en una residència de Cardedeu a l’edat de 87 anys. El novembre passat, el departament de Justícia de la Generalitat li va concedir el tercer grau penitenciari, per motius humanitaris a causa del deteriorament del seu estat de salut, fet que li va permetre passar els últims mesos de vida fora de la presó de Brians. Complia una pena per l’espoli del Palau de la Música.
En els últims mesos estava internat en una residència de Cardedeu, a una desena de kilòmetres de la seva casa de l’Ametlla del Vallès. A l’abril de 2018, ja va morir la seva esposa, Marta Vallès Guarro, a l’edat de 82 anys.
Saquejador confés del Palau de la Música, complia una condemna de presó de més de nou anys
El Tribunal Suprem va confirmar, el 25 de juny de 2020, una pensa de 9 anys i 8 mesos de presó per l’espoli de 23 milions d’euros del Palau de la Música. El seu número dos, Jordi Montull, així com la seva filla, també van ser condemnats per aquests fets. En els últims anys han mantingut una relació poc amistosa.
Segons la sentència, els acusats es van beneficiar personalment de fons del Palau de la Música i una part, corresponents a comissions per l’adjudicació d’obra pública a Ferrovial, es van desviar a la desapareguda Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).
Millet va passar prop de dos anys i mig a la presó de Brians en segon grau, que és el règim ordinari. En aquest temps va ingressar en repetides ocasions a l’Hospital Penitenciari de Terrassa per complicacions amb la seva salut.
Fèlix Millet Tusell (Barcelona, 1935 – Cardedeu, 2023) va ser durant anys una figura del món polític, econòmic i cultural català. Va presidir l’Orfeó Català-Palau de la Música (1990-2009) fins que els Mossos d’Esquadra van escorcollar aquesta institució per ordre judicial. Després va confessar en una carta a La Vanguardia que s’havia apropiat de 3,3 milions d’euros, si bé posteriorment, durant el procés judicial, aquets import es va elevar fins els 23 milions. Anteriorment ja havia estat processat en la dècada dels vuitanta en el cas Renta Catalana. També va presidir Agrupació Mútua i Bankpime, i va exercir de vicepresident tercer de la Fundació del FC Barcelona fins que va esclatar l’escàndol del Palau de la Música.