• Empresa
  • Ferrovial admet l'"impacte negatiu" causat pel trasllat de la seva seu social

Ferrovial admet l'"impacte negatiu" causat pel trasllat de la seva seu social

L'empresa ho apunta en el document presentat a la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC) per començar a cotitzar a la borsa de Nova York

Rafael del Pino, president de Ferrovial | Europa Press
Rafael del Pino, president de Ferrovial | Europa Press
ACN | Redacción VIA Empresa
Barcelona
10 de Gener de 2024

Ferrovial admet que el trasllat de la seu social als Països Baixos -culminat el juny de 2023- pot traduir-se en un "impacte negatiu" de la marca a l'Estat. Així ho ha assenyalat la multinacional en el document lliurat a la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC) per començar a cotitzar a la borsa de Nova York. En el formulari d'adhesió, la companyia contempla, en l'apartat de "factors de risc", que aquest fet "podria danyar potencialment" la posició de l'empresa en comparació amb d'altres que "no tenen problemàtiques reputacionals". A la vegada, això també podria tenir "impacte negatiu" en el preu de les accions. 

La firma que dirigeix RafaeldelPino inclou aquest canvi de seu en un llistat de riscos, en els quals també afegeix els efectes de la guerra a Ucraïna i les sancions i exportacions associades per l'activitat global de l'empresa i menciona la covid-19 i que "altres pandèmies" poden provocar incertesa. Es tracten d'un seguit de supòsits que, tal com detalla Ferrovial en el formulari, "podria materialment i desfavorablement veure's afectat si qualsevol dels riscos descrits succeeixen".

Ferrovial inclou aquest canvi de seu en un llistat de riscos, en els quals també afegeix els efectes de la guerra a Ucraïna

Els accionistes de Ferrovial van decidir el passat abril per majoria traslladar la seva seu social als Països Baixos, tot i les advertències del govern espanyol. Ho van decidir en la junta que es va celebrar a Madrid en la qual hi van votar a favor el 93,3% dels assistents, i en la que van participar una majoria absoluta dels accionistes, un 77,6%. El sí a la fusió transfronterera va obtenir 524.626.719 vots favorables, en oposició clara a la pressió que el govern espanyol va exercir per evitar el trasllat, i en contra dels 32.564.783 que va rebre el no, el 5,79%.

L'abstenció va ser del 0,9% (5.087.843 vots) i hi va haver 23 butlletes en blanc. Tot plegat va conformar un 77% del capital social de l'entitat.