Fira de Barcelona llança una plataforma digital anomenada FiraCampusVirtual, davant la impossibilitat de celebrar els salons d’Ensenyament i Futura a causa dels efectes de la pandèmia Covid-19. Aquesta iniciativa tindrà lloc del 20 al 24 de maig amb l’objectiu que joves i estudiants puguin orientar el seu futur professional i conèixer una àmplia oferta acadèmica de batxillerat, graus universitaris, estudis superiors, estudis artístics, formació professional, així com de màsters i postgraus.
La nova plataforma comptarà amb la participació de les principals universitats, escoles de negoci i centres formatius més importants de Catalunya, tant públics com privats, que donaran a conèixer la seva oferta per al curs 2020-2021. Així, amb aquest certamen virtual i interactiu els alumnes podran triar quins estudis són els que més encaixen amb els seus interessos i on estudiar-los.
FiraCampusVirtual sorgeix, davant d’aquesta situació excepcional, com la plataforma virtual que reunirà l’oferta del Saló de l’Ensenyament i de Futura, que no han pogut celebrar-se en les dates previstes del passat mes de març a causa del context actual generat per la pandèmia. Fira de Barcelona ha desenvolupat aquest esdeveniment virtual que permetrà accedir de manera àgil i intuïtiva a tota la informació relativa tant a carreres universitàries, com a graus de formació professional i màsters que es podran cursar l’any vinent.
La directora de FiraCampusVirtual, Laura Pararols, ha destacat que “seguim apostant per la nostra vocació d’ajudar als joves en la presa d’una decisió clau per al seu futur“. En aquest sentit, ha assegurat que “aquesta iniciativa no només reunirà una gran oferta formativa sinó que oferirà als alumnes d’entre 15 i 20 anys l’orientació d’experts que podran solucionar els seus dubtes a través de xerrades grupals o individualitzades”.
Laura Pararols: "S'oferirà als alumnes d’entre 15 i 20 anys l’orientació d’experts que podran solucionar els seus dubtes a través de xerrades grupals o individualitzades"
D’aquesta manera, la plataforma potenciarà els serveis d’orientació i comptarà amb la col·laboració de professionals que estaran a disposició dels participants a través de xats, webinars i videotrucades. Per això, a més d’un servei d’atenció individualitzada que atendrà de manera directa als que la sol·licitin, es realitzaran conferències grupals on hi podran accedir fins a 500 persones i en les quals els ponents contestaran els possibles dubtes.
Igualment, el certamen virtual facilitarà el contacte entre els assistents i els centres formatius per fomentar el diàleg entre ells i ajudar així els estudiants a triar el millor camí per continuar la seva trajectòria acadèmica i encaminar la seva vida professional.
Està previst que el Saló de l’Ensenyament i Futura tornin a celebrar-se l’any vinent al recinte de Montjuïc en el seu format habitual.