• Empresa
  • Foment vol multiplicar la grandària de l'empresa catalana

Foment vol multiplicar la grandària de l'empresa catalana

La patronal presenta un pla per doblar el nombre d'empreses de més de 50 treballadors i fer "guanyar múscul" al teixit indutrial

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, defensa la necessitat de fer créixer les empreses catalanes | ACN
El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, defensa la necessitat de fer créixer les empreses catalanes | ACN
ACN
Barcelona
15 de Juny de 2021
Act. 15 de Juny de 2021

Foment del Treball ha presentat un pla conjunt amb Fepime amb l'objectiu de multiplicar per dos el nombre de companyies catalanes amb més de 50 treballadors en la propera dècada. El president de la patronal catalana, Josep Sánchez Llibre, s'ha marcat com a objectiu arribar el 2030 a les 20.000 companyies amb aquesta xifra de treballadors o més, des de les 8.000 que hi ha actualment al país. "Per afrontar els reptes de fons o per internacionalitzar-se, les nostres empreses han de ser més grans, tant des d'un punt de vista financer com des d'un punt de vista humà", defensa Sánchez Llibre.

 

Foment i Fepime iniciaran, com a part d'aquest pla, contactes i col·laboracions amb agències de qualificació, administracions, fons d'inversió, organitzacions empresarials i oficines de gestió de patrimonis familiars, amb objectius "molt importants que s'explicaran al llarg d'aquest any", segons la patronal. També apostaran pel reforç de tots els "escuts i paraigües" que les administracions ofereixen a les empreses. "Els ERTO seran necessaris mentre duri la crisi, i els crèdits ICO han de seguir essent flexibles pel sobreendeutament", exigeix el president de Foment.

Sánchez Llibre també ha demanat que s'agilitzin les ajudes directes a les empreses anunciades per l'Estat. El president de la patronal ha celebrat, en aquesta línia, l'acord de dilluns entre Govern i agents socials per mobilitzar més de 1.000 milions d'euros en ajudes per a empreses, autònoms i treballadors en ERTO, tot i que lamenta que "en molts casos les ajudes arribaran tard o seran insuficients".

 

El president de Cepyme, Gerardo Cueva, coincideix en les exigències a les administracions. "És el moment d'ajudar definitivament a l'empresa a sortir d'aquesta situació", defensa l'empresari, que s'oposa a pujades de cotitzacions o a qualsevol increment de càrrega impositiva a les companyies, així com a una pujada del Salari Mínim Interprofessional. Cueva demana a l'Estat més esforç per ajudar les empreses afectades per les restriccions. "Alemanya ha invertit més del 3% del PIB en ajudar les seves empreses, un percentatge que cau al 0,6% en el cas d'Espanya", critica el president de Cepyme.

Per la seva banda, el secretari d'Empresa i Competitivitat Albert Castellanos ha demanat la reactivació del Pacte Nacional per la Indústria com a condició per a agilitzar les ajudes a les empreses i facilitar la gestió administrativa dels fons europeus. Castellanos ha anunciat també la creació d'una oficina d'atenció a pimes que "ha de servir per a totes les empreses que no es poden permetre una consultora i que ajudarà a localitzar recursos i subvencions".