• Empresa
  • Les fortes inversions castiguen els beneficis de Cellnex

Les fortes inversions castiguen els beneficis de Cellnex

La companyia augmenta un 12,13% els ingressos mentre els guanys cauen un 20,83% per l’impacte dels costos de l’emplaçament de noves torres de telecomunicacions

Tobias Martínez i Francisco Reynés, conseller delegat i president de Cellnex
Tobias Martínez i Francisco Reynés, conseller delegat i president de Cellnex
ACN
Barcelona
28 de Juliol de 2017
Act. 28 de Juliol de 2017

La companyia Cellnex Telecom ha obtingut un benefici net consolidat de 19 milions d'euros, cosa que suposa el 20,83% menys que el resultat registrat en la primera part de l'any passat. Cellnex arriba a aquests resultats després d'aconseguir uns ingressos de 379 milions d'euros en el període, amb un creixement del 12,13%. El resultat net de la companyia s'ha vist impactat pels costos que han acompanyat les fortes inversions en nous emplaçaments de torres de telecomunicacions on la companyia ha invertit entre el 2016 i els primers sis mesos d'aquest any un total de 800 milions d'euros en emplaçaments a França, Holanda, Itàlia, Regne Unit i Suïssa. Tobías Martínez, conseller delegat de Cellnex, s'ha mostrat satisfet pels resultats que ''compleixen un cop més amb l'expectativa del mercat''.

 

Per línies de negoci, els serveis i infraestructures per a telecomunicacions van aportar el 58% dels ingressos, 219 milions d'euros, amb un creixement del 19%.

La divisió d'infraestructures i serveis de difusió audiovisual va absorbir el 32% dels ingressos totals, amb 121 milions d'euros de facturació, un 7% més que en el 2016.

 

El negoci de xarxes de seguretat i emergències i solucions per a la gestió intel·ligent d'infraestructures urbanes (Iot i smart cities) ha absorbit el 10% dels ingressos amb 40 milions d'euros, amb una lleugera disminució de la facturació del 2,44% en relació amb el mateix període del 2016.

L'Ebitda (beneficis abans d'impostos, amortitzacions i interessos financers) s'ha situat en el primer semestre en 168 milions, el 25,37% més.

La internacionalització del grup es consolida com es constata en el fet que el 39% dels ingressos i el 39% de l'Ebitda vénen de l'estranger.

L'endeutament de la companyia s’ha situat en el primer semestre en 1.552 milions d'euros, amb una ràtio anualitzada de deute sobre Ebitda de 4,6 vegades. Un 84% de l'endeutament té unes condicions d'amortització a tipus fix i amb una mitjana de cost del 2% i un període d'amortització de 6,4 anys.

Aquest mes de juliol Cellnex ha ampliat en 600 torres de telecomunicacions més a França, fruit de l'acord signat amb Bouygues Telecom. Aquest acord suposa l'adquisició de 4.000 emplaçaments, tots ells ja adquirits i operatius als que s'afegiran els 600 d'aquest mes de juliol.