La Fundació La Caixa, presidida per Isidre Fainé i dirigida per Jaume Giró, es consolida com la tercerafundaciómundial per volum d'actius, amb un total de 24.000 milions d'euros, segons l'anàlisi que ha realitzat l'Institut Coordenadas sobre les principals fundacions filantròpiques de tot el món.
L'estudi s'ha centrat en aquelles fundacions que disposen de patrimoni propi que genera recursos que es dediquen a activitats filantròpiques de tot tipus i no s'inclouen les organitzacions que dedicades a la mateixa fi obtenen el seu finançament de fonts alienes.
Al capdavant de les deu majors fundacions del món amb major patrimoni està la Gates Foundation, amb 32.800 milions d'euros, seguida de Wellcome Trust, amb 26.300 milions.
Després del tercer lloc que ocupa la Fundació La Caixa, i a bastanta distància en volum d'actius, se situen la Ford Foundation, amb 9.600 milions d'euros; Robert Wood Johnson Foundation, 8.630 milions; Fondazione Cariplo, amb 7.665 milions; The William and Flora Hewlett Foundation, amb 7.330 milions; WK Kellog Foundation, amb 6.710 milions i la David and Lucile Packard Foundation, amb 5.783 milions d'euros d'actius.
L'estudi de l'Institut Coordenadas ha analitzat també el potencial d'inversió anual de les fundacions, i en aquest camp la Fundació bancària espanyola el patronat de la qual presideix Isidre Fainé es manté igualment entre les majors del món amb un pressupost anual de 510 milions d'euros.
La Gates Fundation segueix com a número 1 mundial amb una despesa anual de 3.420 milions d'euros, seguida de Wellcome Trust amb 1.398 milions d'euros.
Les fundacions nord-americanes Ford i Robert Wood dediquen recursos per sobre dels 400 milions d'euros a finalitats filantrópicos cada any, seguides de les també nord-americanes Packard, Hewlett i Kellog, amb pressupostos superiors a 300 milions d'euros. Les fundacions bancàries italianes Cariplo i Sant Paolo tanquen la llista amb inversions anuals per sota dels 200 milions d'euros.