• Empresa
  • Fundació Telefónica analitza l'adaptació digital postpandèmia

Fundació Telefónica analitza l'adaptació digital postpandèmia

Segons l'informe de la companyia, Espanya ha estat l'únic país que, estant entre els més castigats per la pandèmia, no ha tingut problemes amb la xarxa

L'era postpandèmia serà digital segons la Fundació Telefónica | iStock
L'era postpandèmia serà digital segons la Fundació Telefónica | iStock
Redacció VIA Empresa
Barcelona
02 de Juny de 2021

La Fundació Telefónica presenta un últim informe titulat La Sociedad Digital en España 2020-2021: El año en que todo cambió, que recull els indicadors socials més rellevants que conformen el panorama de la societat digital a Espanya. "La normalització de la digitalització en la societat espanyola i en tots els sectors productius ha fet que en aquest 2020 es produeixi un avanç imparable del paper de la tecnologia", ha afirmat la companyia en un comunicat. I és que, tal com descriu l'informe, Espanya ha estat l'únic país que, estant entre els més castigats per la pandèmia, no ha tingut problemes amb la xarxa.

 

Un altre dels grans trets que destaca aquesta anàlisi és que en l'àmbit de l'empresa s'ha produït un creixement en tecnologies com la IA, el IoT, la robòtica industrial o els serveis al núvol. Aquest fet ha provocat la necessitat de creació de llocs de treball per a experts digitals, ja que aquesta nova era requereix una força de treball digital i la Comissió Europea ja va calcular que el 2020 el mercat europeu s'enfrontava a una manca de 756.000 experts TIC.

L'accés a la xarxa no només ha crescut en les empreses sinó que en les mateixes llars també s'ha produït un augment d'aquesta digitalització. Segons les dades aportades per Telefónica, la pandèmia ha contribuït a accelerar la digitalització en aspectes clau com la formació en línia, el teletreball, les compres electròniques, l'increment de les videotrucades o l'augment del consum de contingut multimèdia. I d'altra banda, un altre dels grans canvis s'ha produït en l'ensenyament, ja que la covid va provocar que el mes d'abril de 2020 es tanquessin les escoles en 188 països, deixant afectats a 1.500 milions d'alumnes a nivell global. El 34,4% dels usuaris d'internet va accedir a formació en línia durant 2020.

 

Així doncs, l'informe conclou que l'avanç tecnològic será clau en aquesta nova era després de la pandèmia, al·legant que "la recuperació de la cisis sens dubte serà digital". Encara així també ha destacat que aquesta nova normalitat ha portat amb si la necessitat de replantejar-se la construcció d'un acord sobre els principis ètics i valors comuns en el món digital. Tal com ha descrit l'informe: "Necessitem un acord col·lectiu sobre com assegurar la sostenibilitat de la digitalització perquè la societat no funcioni a dues velocitats, amb guanyadors i perdedors".