• Empresa
  • Indústria avançada, digital i connectada, al Future Industry Congress

Indústria avançada, digital i connectada, al Future Industry Congress

L'Eurecat abordarà l'impacte i els desafiaments de les noves tecnologies en el segle XXI com la impressió funcional o la fabricació additiva

Assistents al Future Industry Congress | Cedida
Assistents al Future Industry Congress | Cedida
Redacció VIA Empresa
Barcelona
19 de Novembre de 2018
Act. 19 de Novembre de 2018

La tercera edició del Future Industry Congress abordarà l'impacte i els desafiaments de les noves tecnologies en el segle XXI, segons ha informat el centre tecnològic Eurecat -l'organitzador de l'esdeveniment- en un comunicat. El congrés dedicat a la indústria avançada, digital i connectada focalitzarà la seva atenció en la innovació en el món de la indústria i les tendències tecnològiques emergents.

 

El congrés, que se celebrarà el proper 27 de novembre, comptarà amb la presència del vicepresident de Negocis Corporatius i Desenvolupament Internacional a l’Stanford Research Institute, Robert Pearlstein, que parlarà sobre l'impacte i els desafiaments de les noves tecnologies a les empreses.

 

 

Pearlstein subratlla que "la innovació consisteix en canviar la situació actual per una de millor aportant un nou valor per al client en el mercat", al mateix temps que sosté que "les empreses innoven amb èxit quan identifiquen problemes importants que tenen els seus clients i els ofereixen noves solucions".

Impressió funcional

El vicepresident de l'Eurecat, Daniel Altimiras, afegeix que el centre tecnològic és "un pont entre els avenços en R+D i el sistema productiu", que té com a finalitat "contribuir a impulsar l'intercanvi d'idees davant dels reptes que introdueixen les noves tecnologies a les empreses perquè puguin ser més competitives gràcies a la innovació tecnològica".

 

Precisament per això, el programa del congrés inclou una sessió, a la qual hi participaran 3NEO, ITENE, Kao Chimigraf-Freshcode i HP Inc, que estarà dedicada a les tendències i casos d'èxit en el camp de la impressió funcional i de la fabricació additiva, així com a les sinergies que han començat a sorgir en aquests àmbits.

 

 

I no només això. Els materials i les tecnologies de fabricació per a la construcció lleugera en el sector del transport és l'eix d'un altre dels workshops del Future Industry Congress, en el qual prendran part CT Enginyers i SEAT, que abordaran els avenços en aquest àmbit com a tendència clau per reduir les emissions de contaminants a l'atmosfera.

Intel·ligència artificial a la indústria

 

El tercer i quart worshops se centraran en la funcionalització de superfícies polimèriques, amb la participació de la Universitat de Glasgow, i en la intel·ligència artificial aplicada a la indústria, amb les aportacions del Centre de Visió per Computador i Createch360, respectivament.

També tindrà lloc una taula rodona sobre innovació en la indústria, que comptarà amb Sergio Alcaraz, director general d'Enginyeria Nous Models (AMIE), de Nissan Europe; Jordi Guinovart, managing director de Hartmann; Vanesa Martínez, CEO de Grup Carinsa, i Ángel Díaz, president d'Advanced Leisure Services.

El Future Industry Congress, que compta amb el suport de Telefónica com a patrocinador gold i d’Smart Catalonia i MITTUM com a patrocinadors silver, té com a finalitat congregar empreses, investigadors i tecnòlegs per debatre sobre tendències tecnològiques i innovacions disruptives i identificar reptes tecnològics per a la indústria i possibles solucions.