• Empresa
  • Generalitat i CE impulsen la contractació d'investigadors amb 3,3 milions d'euros

Generalitat i CE impulsen la contractació d'investigadors amb 3,3 milions d'euros

La iniciativa té per objectiu promoure l'R+D empresarial i la transferència de tecnologia a Catalunya

L’ajut cobreix la totalitat del cost del personal investigador | iStock
L’ajut cobreix la totalitat del cost del personal investigador | iStock
Redacción VIA Empresa
Barcelona
23 de Setembre de 2019
Act. 23 de Setembre de 2019

El Departament d’Empresa i Coneixement ha activat una nova edició del programa Tecniospring Industry d'Acció per promoure la incorporació de talent experimentat a les empreses i agents d’R+D catalans amb el segell Tecnio. Amb un pressupost de 3,3 milions d’euros cofinançats entre Acció i la Comissió Europea (CE), aquesta iniciativa finança fins el 100% de la contractació d’investigadors amb l’objectiu de promoure l'R+D empresarial i la transferència de tecnologia a Catalunya.

D’aquesta manera, empreses, startups i agents d’R+D amb el segell Tecnio (com centres tecnològics, grups de recerca universitaris o centres de recerca) poden incorporar durant dos anys investigadors experimentats catalans o de qualsevol nacionalitat per dur a terme projectes d’R+D i innovació. La iniciativa també contempla l’opció que durant el primer any l’investigador faci una estada a l’estranger en una universitat, centre tecnològic o departament d’R+D i que el segon any s’incorpori a l’organització catalana.

L’ajut cobreix la totalitat del cost del personal investigador i altres despeses com ara la sol·licitud de patents o la difusió de resultats derivades de la realització del projecte. Aquesta convocatòria permetrà la contractació de 24 investigadors, que se sumen als 134 contractes que s’han gestionat des que va néixer aquesta iniciativa. Fins ara, el 72% dels investigadors han estat contractats per l’empresa o el centre tecnològic quan han acabat el projecte.

A més, des del 2013, aquest programa també ha suposat la creació de dues spin-offs, la sol·licitud de 22 patents i l’acord amb 48 entitats com el Massachusetts Institute of Technology (MIT) d’Estats Units, la Universitat de Stanford dels Estats Units o l’Institut Fraunhofer d’Alemanya per fomentar la mobilitat del personal investigador que posteriorment s’ha incorporat a empreses o agents catalans.