Glovo presentarà un ERO que afecta 100 persones de la divisió de supermercats. La companyia justifica la decisió per la caiguda del negoci i les dificultats per captar inversors al mercat financer. En un primer terme, els acomiadaments van lligats als centres de la plataforma a Granada, Alacant, Bilbao, Pamplona, Las Palmas i Tenerife. A finals de l’any passat, un equip de la Comissió Europea ha registrat, aquesta setmana, les oficines de Glovo a Barcelona. L’actuació de l’organisme comunitari anava vinculada a un cas de presumptes pràctiques comercials il·legals contra la lliure competència.
Per la seva banda, l’empresa va explicar que els moviments de la Comissió “no representa que s’hagi dut a terme una infracció” i es manté “el compromís per col·laborar” amb l’executiu comunitari. També durant el 2023, la plataforma de repartiment va pactar 140 acomiadaments amb els treballadors i treballadores de la seu corporativa del districte del 22@. A principis de l’any passat, Inspecció de Treball va imposar una multa de 56,7 milions d’euros a Glovo per tenir 7.000 repartidors contractats com a falsos autònoms.
L’àmbit geogràfic de la sanció és la Comunidad de Madrid. En un altre ordre, l'Observatori de Treball, Algoritme i Societat, formada per associacions de riders i taxistes, ha interposat una querella criminal contra la plataforma de repartiment Glovo per l'ús de falsos autònoms de forma continuada des del 2015. Les organitzacions RidersxDrechos i Taxi Project 2.0, que formen l'associació, consideren que l'empresa ara propietat de Delivery Hero ha comès delictes contra Hisenda, la Seguretat Social i contra els drets dels treballadors.