• Empresa
  • La belga Greenpulse aterra a Barcelona per proveir tot Espanya

La belga Greenpulse aterra a Barcelona per proveir tot Espanya

La companyia aposta per la capital catalana per establir la seva seu i impulsar a tot l'Estat un dels projectes més grans de plantes fotovoltaiques del país

Les plaques fotovoltàiques de la belga Greenpulse | Cedida
Les plaques fotovoltàiques de la belga Greenpulse | Cedida
Redacció VIA Empresa
Barcelona
28 de Juliol de 2020
Act. 30 de Juliol de 2020

L'empresa belga GreenPulse, especialitzada en el desenvolupament, finançament, construcció i gestió de plantes fotovoltaiques en cobertes industrials i de grans superfícies i amb seu a Barcelona, ha signat un acord amb Pladur i amb Etex Iberia Exteriors per instal·lar tres plantes fotovoltaiques d'autoconsum a les fàbriques de Valdemoro, Gelsa i Valladolid. L'acord permetrà a GreenPulse entrar a Espanya amb un dels projectes més importants que s'han engegat al país quant a autoconsum industrial en coberta, que suma un total de 8MWp de potència.

 

Es tracta d'una iniciativa pionera a Espanya, on les plantes fotovoltaiques en grans cobertes encara no estan gaire desenvolupades. A més, el projecte no necessita cap inversió per part del client on s'instal·la: el finançament és a càrrec de GreenPulseal 100% i, a través d'un contracte de compra d'electricitat, GreenPulse es converteix en el proveïdor d'electricitat del client durant 20 años.de aquest manera, clients com Pladur® i Etex Iberia Exteriors s'estalviaran entre un 15% i un 30% del cost de l'energia, a més de millorar enormement en sostenibilitat.

 

El projecte, la construcció del qual s'iniciarà a principis del 2021, permetrà reduir les emissions de CO2 de les plantes de Pladur® i d'Etex en 2.868 tones a l'any, i generarà 12 gigavatios hora d'electricitat verda per any, equivalent a 492,7 hectàrees de bosc nou, necessàries per capturar aquesta quantitat de CO2 en un any.

Els projectes d'autoconsum que la companyia realitza milloren la sostenibilitat de les plantes de producció on s'instal·len, reduint la seva petjada de carboni en funcionar amb energies renovables de quilòmetre zero. D'aquesta manera, aconsegueixen que les fàbriques consumen l'electricitat verda que elles mateixes generen, amb l'estalvi energètic que això suposa.