La startup de 'healthtech' VRAIn tanca una ronda d’inversió de 200.000 euros

El finançament servirà per llançar a Regne Unit i el Canadà BabyVR, una app que permet la visualització immersiva d’ecografies prenatals en realitat virtual i augmentada

L'equip de VRAIn ha col·laborat amb la Universitat Politècnica de València | Cedida L'equip de VRAIn ha col·laborat amb la Universitat Politècnica de València | Cedida

VRAIn, una de les startups de healthtech catalana de més projecció, ha tancat una ronda d'inversió de 202.000 euros. Aquest finançament busca impulsar el projecte a mercats estrangers amb el llançament del seu primer producte internacional, el BabyVR, una aplicació que permet la visualització immersiva d'ecografies prenatals en realitat virtual i augmentada. La ronda s'ha produït amb èxit gràcies al suport d'EconomistesBAN, la xarxa d’inversors privats del Col·legi d’Economistes de Catalunya i d'altres àngels inversors.

VRAIn utilitza la realitat virtual i la intel·ligència artificial per crear i analitzar bioimatges en 3D més innovadores i, de fet, ja va ser premiada el passat novembre com la millor startup del districte tecnològic 22@ de Barcelona. Tot i només tenir quatre anys de vida, ja és una de les empreses més reconegudes al seu àmbit a Catalunya, la resta de l'Estat i part d'Europa. Ara, busca impactar a mercats estratègics com són el Regne Unit i el Canadà, els dos països on ha decidit llançar el BabyVR.

Diversos reptes de futur

De cara al futur, VRAIn es marca l’objectiu d'“aconseguir els diagnòstics mèdics per imatge més precoços i precisos que mai, gràcies a una plataforma immersiva que ofereix als professionals sanitaris fins a 100 vegades més d’informació que en una imatge 2D tradicional i amb una capacitat d’anàlisi fins a 1.000 vegades més ràpida”, segons el CEO i fundador de l’empresa, Daniel Esteban-Ferrer, enginyer en telecomunicacions amb un doctorat en nanotecnologia i un postdoctorat en realitat virtual. “La seva adaptació com a eina educativa permetrà escurçar els temps de formació d’especialistes en la interpretació d’imatges biomèdiques, una demanda cada cop més repetida”, afegeix.

Més informació
Cinc startups catalanes punteres en el sector del healthcare
Healthcare: només cinc startups no fan justícia
Avui et destaquem
El més llegit