La companyia Carnival Corporation ha inaugurat aquest dissabte la seva segona terminal de creuers en el Port de Barcelona. S'anomena Helix Cruise Center i compta amb 12.500 metres quadrats, un espai que ha requerit una inversió de més de 46 milion d'euros. Aquesta terminal s'incorpora a l'existent de Palacruceros per rebre vaixells de vuit de les marques mundials de línies de creuers de la companyia.
Dissenyada per l'estudi català d'arquitectura Batlle i Roig Arquitectura, la nova terminal de creuers té "un estil modern i elegant amb línies rectes per crear un entorn còmode i actual per als usuaris" i per millorar els processos d'embarcament i desembarcament per als passatgers dels creuers, segons la companyia.
Millorar la qualitat de l'aire
La terminal Helix, situada en el moll Adossat al port, rebrà els vaixells ecològics de propera generació que utilitzen com a combustible gas natural liquat (GNL). De fet, l'arribada al port dels vaixells de Carnival Corporation que utilitzen gas natural liquat (GNL) com a combustible donen suport al pioner Pla per a la Millora de la Qualitat de l'Aire proposat pel Port de Barcelona al novembre de 2016 per reduir de forma efectiva les emissions generades per les activitats portuàries.
El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha assegurat que aquesta terminal es convertirà en un referent a nivell internacional, "no únicament pel seu disseny, sinó també pel seu compromís per la sostenibilitat, en línia amb l'estratègia mediambiental del port".
Un impacte positiu
La construcció de la segona terminal de creuers de Carnival Corporation ha garantit la creació de fins el 150 llocs de treball a escala local, a través de la col·laboració amb les companyies locals de construcció com Vopi 4 S.A., Elecnor S.A. o Project Facilities Management SL. A més, el Port de Barcelona ha estat reconegut com el millor port mundial de turnaround per la revista especialitzada Cruise Insight, la qual cosa representa un important benefici econòmic per a Catalunya i per a la ciutat.
Segons un estudi actualitzat, l'activitat dels creuers en el Port de Barcelona genera uns ingressos anuals de 790 milions d'euros a Barcelona i aporta 411 milions d'euros al Producte Interior Brut (PIB) de Barcelona.
L'estudi també mostra que l'activitat dels creuers en el port genera 6.809 llocs de treball i té altres efectes positius en l'economia local, com un augment de l'activitat en l'Aeroport del Prat.