Henkell Freixenet ha tancat el 2023 amb 1.230 milions d'euros de facturació, un increment del 4,1% respecte a l'exercici anterior. La firma vinícola ressalta un creixement del 6% en el cas d'escumosos, segment on la companyia és líder internacional- i un increment de l'11% en begudes espirituoses. Per contra, els vins tranquils han caigut un 8%.
En un comunicat l’empresa ressalta l’aposta durant l’últim any per les “marques estratègiques”, com són Freixenet (+4%) i la italiana Mionetto (+11%). D’altra banda, tot i que tenen una representació minoritària en el gruix de vendes, s’ha disparat interanualment el consum de les marques de champagne francès Alfred Gratien (+16%) i Gratien & Meyer (+13%). Pel que fa a la marca Segura Viudas, aquesta es va veure afectada per una caiguda de demanda als Estats Units, que va fer caure les vendes globals un 7%.
En un comunicat l’empresa ressalta l’aposta durant l’últim any per les “marques estratègiques” com són Freixenet i la italiana Mionetto
“Hem pogut convèncer els nostres consumidors i ampliar la nostra posició en molts mercats centrant-nos en les marques principals i tenint una visió de tendències com a productes sense alcohol i aperitius amb les consegüents innovacions de productes”, afirma Andreas Brokemper, CEO de Henkell Freixenet.
Per mercats, la companyia vinícola ha tancat el 2023 amb un increment del 12% a Alemanya, Àustria i Suïssa i del 8% a l’Europa de l’Est. En el cas de Polònia, la firma ressalta que el prosecco Mionetto s’ha disparat un 40%. Pel que fa a l’Europa Occidental, l’augment mitjà és del 3%.
La companyia vinícola ha tancat el 2023 amb un increment del 12% a Alemanya, Àustria i Suïssa i del 8% a l’Europa de l’Est
D’altra banda, a Amèrica s’ha registrat un descens del 4%, el qual la companyia atribueix a una caiguda de demanda nord-americana per la liquidació d’existències de distribuïdors i monopolis. Per contra, a països del sud com Brasil la facturació ha crescut un 30%. Finalment, a l’Àsia i el Pacífic els ingressos han baixat un 17%.
Preocupació per la falta de raïm al Penedès
En paral·lel als resultats del darrer exercici, la companyia manifesta la seva "preocupació" per la falta de raïm a causa de la forta sequera que viu el Penedès, principal regió mundial de producció de cava. "Veient que la demanda mundial de cava està creixent i que no podem produir prou ampolles per satisfer-la adequadament a curt termini, la situació serà realment complicada a tots els nivells", apunta Pedro Ferrer, co-CEO de Grup Freixenet.