Holaluz debuta al MAB

L'energètica comença a cotitzar al Mercat Alternatiu Borsari valorada en 160 milions d'euros

Els fundadors d'Holaluz toquen la campana en començar a cotitzar al MAB
Els fundadors d'Holaluz toquen la campana en començar a cotitzar al MAB
Redacción VIA Empresa
Barcelona
29 de Novembre de 2019
Act. 29 de Novembre de 2019

Holaluz ha fet el toc de campana aquest divendres a la Borsa de Barcelona. L'empresa energètica ha debutat al Mercat Alternatiu Borsari (MAB) valorada en 160,1 milions d'euros i un augment de gairebé el 15%. Cada acció ha començat amb un cost de 7,78 euros i una hora després d'iniciar la cotització està a un preu de 8,94 euros. Està disponible al mercat el 25,5% del capital de la companyia.

 

Els tres fundadors d'Holaluz, Carlota PiOriol Vila Ferran Nogué han fet el toc de campana al migdia. En una roda de premsa prèvia, Pi ha destacat que el seu objectiu era trobar inversors que cobrissin 40 milions d'euros i que finalment van aconseguir-ne més del doble: "Ens va saber molt greu deixar fora alguns inversors i retallar a més de la meitat l'aportació que volien fer d'altres". 

En total, n'han aconseguit 220 entre inversors institucionals internacionals i individuals. Entre els primers, la presidenta d'Holaluz ha destacat que són principalment britànics, noruecs i francesos, mentre que entre els segons ha fet èmfasi en els treballadors de l'empresa. Entre les 188 persones que conformen l'equip, han adquirit accions per valor de 622.000 euros. 

 

Oriol Vila, Carlota Pi i Ferran Nogué, fundadors d'Holaluz

Oriol Vila, Carlota Pi i Ferran Nogué, fundadors d'Holaluz

L'objectiu de tot això, han assegurat els socis fundadors, és "accelerar el ritme de creixement". Pi ha afirmat que "per la mida i els estàndards de l'operació, podríem haver sortit directament al mercat continu, però per això existeix el MAB, per fer un primer pas en aquest sentit". Tot i així, han indicat, el salt a la Borsa el faran "el més ràpid possible". 

Plaques d'autoconsum

El ritme de creixement d'Holaluz en nombre de clients s'ha accelerat: "Fa quatre anys sumàvem 40 o 50 clients nous al dia i vam arribar als 45.000; amb l'entrada d'Axon Capital Partners vam assolir els 200.000 clients; ara, creixem 400 clients diaris i el nostre objectiu és tenir un milió de clients l'any 2023". Aquest pla estratègic inclou també un impuls en la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a autoconsum a cases particulars.

Amb la derogació de l'impost al sol ara fa un any aquest segment s'ha incrementat. Actualment, n'han fet 1.000 i en posen 50 noves cada setmana. "Les expectatives en aquest àmbit són altes i, de fet, no donem a l'abast amb la demanda", indica Vila. L'objectiu és arribar a 50.000 d'aquí quatre anys. Una de les assignatures pendents quant a instal·lacions d'energia verda d'autoconsum és anar més enllà de cases unifamiliars i adosades, tot i que "les comunitats de propietaris són molt més complicades".   

Ampliacions de capital    

La firma fundada el 2010 va tancar una ampliació de capital de 30 milions d'euros, combinada amb una oferta de venda d'accions per valor de 10,4 milions d'euros per part dels socis fundadors i Axon Capital Partners, que va passar a formar part de l'accionariat fa tres anys i mig. Al juliol, l'empresa ja havia tancat una altra ampliació de capital, aquesta vegada de 10 milions d'euros, que va subscriure íntegrament Geroa EPSV. Després d'aquestes operacions, els socis fundadors s'han quedat amb un 48,750% del capital, mentre que Axon Capital Partners controla un 17,88% i Geroa, un 8,125%. 

L'empresa ha aprofitat l'ocasió per anunciar la incorporació de dos nous consellers independents. Són Isabela Pérez Nivela i Enrique Tellado Nogueira. La primera és llicenciada en Dret i ha fet carrera a l'administració pública i, després, a Coca-Cola Partners. El segon és llicenciat en Empresarials i és el director general d'EVO Banc.