Carlota Pi assegura que la caiguda de la demanda de plaques solars a les llars i les instal·lacions de generació solar és “circumstancial”. Aquesta és una de les principals reflexions que la presidenta executiva d’Holaluz ha plantejat durant una entrevista amb Europa Press. La directiva recorda que la situació econòmica està marcada “per uns rècords històrics” dels tipus d’interès i els fantasmes d’una hipotètica recessió han provocat, sota el criteri de Pi, que les famílies necessitin més temps per prendre una decisió.
Tot i una davallada d’entre un 25% i 50%, “a Espanya i Europa”, des d’Holaluz es manté la convicció que existeixen oportunitats de mercat per aquest sector. Sense deixar l’àmbit de l’energia solar, Carlota Pi destaca com Holaluz ha treballat amb 4.000 municipis per impulsar procediments que puguin legalitzar les instal·lacions solars. “Pensem que això és una missió i un propòsit que nosaltres hem de fer com a companyia”, puntualitza Pi. En aquest sentit, Holaluz focalitza les seves inversions cap a municipis on la tramitació és més fàcil i, a la vegada, existeixen subvencions per facilitar l’accés a aquesta tipologia d’instal·lacions.
En un altre ordre, la presidenta executiva d’Holaluz ha expressat la seva satisfacció per la capacitat de l’empresa per generar cash. “Tenim molta tranquil·litat en aquest sentit i això ens ofereix una sostenibilitat financera per continuar desenvolupant el pla de negoci de l’empresa”. A finals de juliol, Holaluz va donar a conèixer uns ingressos de 163,1 milions d’euros pel segon trimestre, una xifra que representa una caiguda d’un 32% en comparació amb el mateix període del 2022 i un 19% si es pren de referència el primer trimestre de l’any. Holaluz té una xarxa de 325.000 contractes de llum i generació distribuïda.