La gestora de fons d'inversió Ibercaja Gestión ha crescut un 6,9% entre gener i novembre. El patrimoni és ara de 14.950 milions d'euros, 960 milions més que els que reunia a finals de l'any passat. L'entitat destaca que en el conjunt del sector hi ha hagut un descens, de l'1,7%, a causa de la incertesa que ha desplegat el coronavirus. Aquest augment s'ha produït "tot i la volatilitat i la incertesa viscuda aquest any en els mercats financers, en els quals hem pogut veure caigudes i rebots d'intensitat mai vistes anteriorment a curt termini", segons ha explicat Rodrigo Galán, director del Grup Financer d'Ibercaja, en una trobada virtual amb mitjans de comunicació.
La major part del creixement d'Ibercaja Gestión es concentra a Madrid, l'Arc Mediterrani, Extremadura i Andalusia, amb un 40% de les pujades. L'entitat gestora ha obtingut 917 milions d'aportacions netes, un 50% més que al mateix període de l'any passat. Lili Corredor, directora general d'Ibercaja Gestión, ha assegurat que l'activitat de la gestora aquests mesos ha estat basada en l'anticipació a les necessitats dels clients, la gestió activa i diversificada, l'àmplia gamma de fons i el compromís amb la inversió sostenible.
"Disposar d'una àmplia gamma de fons ha estat fonamental, ja que permet aportar solucions per a qualsevol cojuntura de mercat i per a qualsevol perfil d'inversor", ha afegit Corredor. "La marea de la inversió sostenible és imparable i, a més d'impulsar les millors pràctiques empresarials, està aportant notables rendibilitats als partíceps, a la vegada que es converteixen en inversors d'impacte amb fons d'inversió que consideren criteris mediambientals, socials i de governança", ha dit. La rendibilitat mitjana dels fons ha estat d'un 1,1% fins al novembre, mentre que en el conjunt del sector s'ha situat en el 0,4%, segons la directora general.
La conjuntura
Tot això ha vingut condicionat pel context mundial, que els directius d'Ibercaja Gestión han analitzat. El resultat de les eleccions dels EUA han situat els índex borsaris globals en positiu, així com els avenços en el desenvolupament de diverses vacunes contra la covid-19. En aquest sentit, consideren que les polítiques fiscal i monetària han impedit un impacte més alt en els mercats del coronavirus, però que no evitaran tancar l'any amb una contracció d'un 4%.
Les perspectives de cara al 2021 són optimistes, sempre i quan es confirmi una evolució de la pandèmia que eviti tancaments de les economies mundials tan severs com els de la primavera del 2020. Les polítiques fiscal i monetària s'hauran de mantenir per aconseguir-ho, opinen.