• Empresa
  • L’ICF crea una línia de finançament pel comerç

L’ICF crea una línia de finançament pel comerç

L'Institut Català de Finances, juntament amb el Departament d'Empresa i Coneixement, facilita el crèdit a pimes del sector comerç, artesania, moda i serveis relacionats

Els préstecs estan destinats a autònoms i pimes del sector comerç
Els préstecs estan destinats a autònoms i pimes del sector comerç
Redacció VIA Empresa
Barcelona
13 de Desembre de 2017

L’Institut Català de Finances (ICF) i el Departament d’Empresa i Coneixement han creat la línia de finançament ICF Comerç amb l’objectiu de facilitar l’accés al crèdit a emprenedors, autònoms, microempreses i pimes del sector del comerç, l’artesania, la moda i els serveis relacionats.

 

Aquests préstecs compten amb una dotació inicial de 15 milions d’euros per finançar inversions i/o circulant. L’ICF aporta els recursos econòmics i coordina l’oferta de finançament, mentre que Banc Sabadell i CaixaBank comercialitzen i distribueixen els préstecs. 

Els préstecs ICF Comerç tenen un import mínim de 15.000 euros per a autònoms i de 25.000 euros per a pimes, amb un import màxim de 100.000 euros per sol·licitant. El termini del crèdit són cinc anys amb un any de carència inclòs.

 

La Direcció General de Comerç, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), assumeix el 70% del capital pendent. 

Les sol·licituds per aquests préstecs es poden presentar fins al 26 de setembre del 2018 a través del portal web de l’ICF.

Finançament per a pimes i emprenedors 

L’Institut Català de Finances (ICF) és una entitat financera pública, fundada l'any 1985, amb l’objectiu d’impulsar i facilitar l'accés al finançament al teixit empresarial de Catalunya, per tal de contribuir al creixement de l'economia catalana. 

L’entitat centra la seva activitat en préstecs i avals, així com en inversions de capital risc.

Durant el primer semestre de 2017, el Grup ICF ha finançat, mitjançant préstecs i avals, 657 empreses, el 97% de les quals són pimes, per un import global de 297,5 milions d'euros. En l’àmbit del capital risc, la inversió acumulada és de 157,4 milions d’euros en un total de 33 instruments de capital. En relació a la coinversió en start-ups, s’han formalitzat inversions a 16 empreses per un volum de 2,4 milions d’euros.