L'ICF destina dos milions a Vera per convertir-la en una de les primeres operadores a oferir 10G

El finançament a l'operadora catalana també servirà per ampliar la fibra òptica a set punts de Catalunya

La consellera delegada de l'ICF, Vanessa Servera | ACN La consellera delegada de l'ICF, Vanessa Servera | ACN

L'Institut Català de Finances (ICF) finançarà amb dos milions d'euros l'operadora de comunicacions Vera perquè pugui oferir tecnologia 10G i es converteixi en una de les primeres de Catalunya a fer-ho. Segons ha informat la banca pública aquest dimecres en un comunicat, el 10G permetrà descàrregues ultraràpides, reproducció de vídeos en alta definició i major capacitat per tenir múltiples dispositius connectats simultàniament.

El préstec també contribuirà al fet que la fibra òptica arribi a territoris com Olot, la Garriga, Cabrils o Aiguafreda

El préstec també contribuirà al fet que la fibra òptica arribi a Olot, la Garriga, Cabrils, Aiguafreda, Sant Martí de Centelles, la Pobla de Lillet i a la urbanització d'El Montanyà, a Seva. D'aquesta manera, Vera superarà els 5.000 quilòmetres de xarxa. Actualment, opera a 15 comarques i dona servei a més de 55.000 llars.

Vera i l'objectiu d'oferir "velocitats deu vegades superiors”

“Actualment, les màximes velocitats del mercat estan al voltant del 1G i, amb la inversió que hem fet aquest any, arribarem a oferir als nostres clients velocitats deu vegades superiors”, ha explicat Marc Mundó, conseller delegat de la companyia. “Ens apropem al nostre objectiu de fer arribar la fibra òptica a tot el territori català, fins i tot a aquelles zones rurals amb menys població o de més difícil accés. Aquest va ser precisament uns dels nostres valors fundacionals”, ha afegit.

Mundó: “Ens apropem al nostre objectiu de fer arribar la fibra òptica a tot el territori català"

“Aquesta operació demostra que l’ICF és un instrument al servei de l’economia i el teixit empresarial de Catalunya, però també dels objectius estratègics del país: financem un projecte 100% català i compromès amb les zones rurals perquè faci arribar l’última tecnologia en telecomunicacions al conjunt del territori”, ha afirmat en el seu torn la consellera delegada de la banca pública de promoció, Vanessa Servera.

Precisament el passat mes de març Vera va publicar els primers resultats a la seva història. La companyia va facturar 36 milions d'euros i va tancar el 2023 amb un ebitda superior als 10 milions, gràcies als 55.000 clients i els més de 160.000 serveis actius que han dut a terme en aquest primer any de vida. La firma va assegurar que han superat les seves pròpies previsions, i que l'objectiu del següent exercici serà assolir els 43 milions de facturació i un ebitda per sobre dels 13 milions.

Més info: Vera tanca el seu primer any amb 36 milions de facturació

“Després del tancament de l'exercici 2023, on s’han fusionat les tres companyies i s’ha llançat la nova marca Vera, hem superat els objectius que ens havíem fixat. Per aquest 2024, a part de continuar creixent amb l'activitat comercial en el mercat residencial volem impulsar el nostre canal d’empreses i centrar el desplegament de fibra òptica per a connectar les torres de telefonia mòbil de les zones rurals, i fer que el 5G sigui una realitat a tots els racons de Catalunya”, va comentar Mundó.

Més informació
L'operador de telecomunicacions Vera i l'objectiu dels dos milions de llars
L'ICF inverteix 6 milions d’euros en descarbonització a través del fons SC Net Zero Ventures
L’ICF obre una nova convocatòria de la línia ICF Eurocrèdit dotada amb 320 milions d'euros
Avui et destaquem
El més llegit