• Empresa
  • BCN3D ofereix 63 impressores 3D per fabricar material mèdic gratuït

BCN3D ofereix 63 impressores 3D per fabricar material mèdic gratuït

La companyia diu que només acceptarà projectes que estiguin avalats clínicament i homologats científicament

Un treballador de BCN3D manipulant una de les impressores de les què disposa l'empresa | ACN
Un treballador de BCN3D manipulant una de les impressores de les què disposa l'empresa | ACN
ACN
Barcelona
20 de Març de 2020
Act. 20 de Març de 2020

El fabricant BCN3D ha ofert a hospitals, centres mèdics i a la comunitat científica 63 impressores 3D per fabricar material mèdic gratuïtament amb l'objectiu de proveir-les als hospitals que ja treballen al límit de la seva capacitat per atendre els casos més greus d'afectats pel coronavirus. L'empresa, ubicada a Castelldefels, treballa amb tecnologia FFF (Sigma, Sigmax i BCN3D Epsilon), un sistema d'impressió per capes i que disposa d'un doble extrusor que permet imprimir diverses peces al mateix temps.

El responsable de comunicació de BCN3D, David Martínez, explica en declaracions a l'ACN que només acceptaran projectes homologats científicament i clínicament i calcula que fabricar un respirador suposaria entre 5 i 15 hores. Martínez ha posat la seixantena d'impressores de BCN3D a disposició de les autoritats sanitàries i la comunitat científica per fabricar material mèdic com respiradors, mascaretes i maquinària per a hospitals o part d'aquesta amb l'objectiu d'ajudar a un sector que "té mancances i carències molt importants".

A més, ha deixat molt clar que els projectes que es presentin -i que es poden fer arribar al correu covid19help@bcn3d.com- han de ser "amb cara i ulls" i avalats i homologats científicament. "El què volem és posar-nos a disposició de ser una pota més en aquesta batalla contra el virus", ha afirmat.

En aquest sentit, ha detallat que l'empresa té experiència en l'àmbit sanitari i que ha desenvolupat impressores 3D per a l'Hospital Sant Joan de Déu i en departaments d'innovació d'altres centres de l'Estat i europeus per fer prototipats, eines per treballar el sistema motriu o la columna vertebral. Per a l'Hospital Sant Joan de Déu, per exemple, BCN3D ha desenvolupat un projecte que permet imprimir un òrgan en mida real i fer una prospecció abans de l'operació real.