• Empresa
  • La inserció laboral d’FP supera la mitjana catalana a la demarcació de la Cambra de Terrassa

La inserció laboral d’FP supera la mitjana catalana a la demarcació de la Cambra de Terrassa

Segons l’informe 'Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals 2023', l'índex se situa en el 67%, per sobre del 66,17% registrat a Catalunya

La seu de la Cambra de Terrassa | Cedida
La seu de la Cambra de Terrassa | Cedida
Redacción VIA Empresa
Terrassa
27 de Juny de 2024

El nivelld’inserció dels graduats en Cicles Superiors d’FP a l'àmbit territorial de la Cambra de Comerç de Terrassa se situava, l’any 2023, en el 67%. És un índex lleugerament superior a la mitjana registrada en el conjunt de Catalunya, amb un 66,17%, segons l’informe Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals 2023, del Consell General de Cambres i el Departament d’Educació. Pel que fa a Terrassa, la inserció laboral es va situar l’any passat per aquests graduats en un 68%, per davant de Sant Cugat i Rubí.

 

El nivell d’inserció a l'àmbit territorial de la Cambra de Comerç de Terrassa se situava, l’any 2023, en el 67%

La Cambra de Comerç de Terrassa, a través dels serveis de Formació Empresarial i Projectes de Formació, ha elaborat l’extracte del dissetè informe Inserció laboral dels Ensenyaments Professionals 2023, posant el focus en la demarcació territorial de la corporació amb dotze municipis. Els resultats per a l’àmbit territorial de la corporació terrassenca responen a una mostra de 532 persones enquestades, graduades en Cicles Superiors d’FP.

Segons els resultats d’aquesta enquesta, les famílies professionals que van registrar un major índex d’inserció van ser, l’any passat i en aquest territori, Química, amb un 90%, seguida de Disseny d’Interiors, amb un 82%. Les altres especialitats amb major inserció van ser Transport i Manteniment de vehicles (80%), Imatge i so (78%), Hoteleria i Turisme (75%), Sanitat i Electricitat (ambdues 72%).

 

Cal recordar que l’Informe de 2023 sobre el conjunt de Catalunya indica que el nivell d’inserció per aquests graduats s’havia incrementat l'1,78%, l’any passat, respecte al 2022. L'Informe precisa que el percentatge de desocupats i desocupades entre les persones graduades de Cicles Formatius "es manté sempre clarament per sota de l'atur juvenil de 16 a 24 anys de Catalunya". L'any 2021, després de l'impacte negatiu de la pandèmia en l'ocupació juvenil, s'iniciava una recuperació i l'any 2022 s'incrementava en 27.600 el nombre d'ocupats i ocupades joves, al conjunt del territori català.