• Empresa
  • Integra Tx capta 4,5 milions per a la validació preclínica

Integra Tx capta 4,5 milions per a la validació preclínica

Advent France Biotechnology, l'espanyol Invivo Capital i el nord-americà Takeda Ventures lideren la primera ronda de la startup

Marc Güell i Avencia Sánchez Mejías, cofundadors d'Integra Tx | Cedida
Marc Güell i Avencia Sánchez Mejías, cofundadors d'Integra Tx | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
02 de Desembre de 2021

La biotecnològica catalana Integra Tx ha captat 4,5 milions d'euros en la seva primera ronda d'inversió. La startup, spin-off de la Universitat Pompeu Fabra especialitzada en eines d'edició genètica per millorar l'efectivitat i la seguretat de les teràpies avançades, utilitzarà els recursos per acabar el prototip d'una nova plataforma tecnològica, per a la validació preclínica amb models in vivo ex vivo i per gestionar la cartera de patents dels dos propers anys. 

Els fons Advent France Biotechnology, l'espanyol Invivo Capital i el nord-americà Takeda Ventures han liderat la ronda de l'empresa, el potencial de la qual és que resol algunes limitacions tècniques de la teràpia gènica. Les teràpies avançades són un dels pilars de la medicina del futur i estan orientades tant a prevenir com tractar malalties genètiques i oncològiques que, ara com ara, són incurables.

Després, la companyia preveu obrir una ronda de sèrie A per iniciar l'aprovació regulatòria i fer els assajos clínics amb pacients. “Estem molt orgullosos de transferir el nostre coneixement científic i la nostra capacitat tecnològica en l'edició de gens del laboratori a la societat", ha indicat la doctora Avencia Sánchez-Mejías, cofundadora i CEO d'Integra Tx.

Un altre dels cofundadors és el doctor Marc Güell, CSO de la startup, que explica que “la plataforma d'Integra Tx és molt prometedora ja que suposa una evolució de les tècniques CRISPR-Cas. Hem trobat una manera de fusionar-les amb les proteïnes transposasa i integrasa que tenen una gran capacitat de transferència de gens i no depenen de vectors virals per transportar els components a la cèl·lula, la qual cosa és un pas endavant perquè aquestes teràpies siguin més segures”.