• Empresa
  • La inversió en startups cau un 42% a l'Estat

La inversió en startups cau un 42% a l'Estat

Així i tot, l'Estat espanyol se situa com el quart país d'Europa en número de startups finançades

L'Estat ha registrat una inversió de 1.600 milions de dòlars | iStock
L'Estat ha registrat una inversió de 1.600 milions de dòlars | iStock
Redacción VIA Empresa
Barcelona
28 de Novembre de 2023
Act. 07 de Febrer de 2024

Enmig d'una retirada internacional d'inversors que ha impactat en la captació de fons per a startups, Espanya destaca com el quart país d'Europa en nombre d'empreses emergents que aconsegueixen finançament. Amb la previsió que la inversiótecnològica a Europa es redueixi un 45%, passant de 82.000 milions en 2022 a 45.000 milions de dòlars aquest any, l'Estat ha registrat una inversió de 1.600 milions de dòlars.

Aquesta xifra reflecteix una reducció del 42% respecte a l'any anterior, però al mateix temps mostra signes de resiliència, ja que és un 18% més alta que el 2020. Malgrat la tendència baixista a tot Europa, l'Estat ostenta la xifra més alta del sud d'Europa en termes d'inversió, superant altres com Itàlia o Portugal i consolidant la seva posició en l'escenari tecnològic europeu.

Es preveu que la inversió tecnològica a Europa es redueixi un 45%

Aquestes són algunes de les principals conclusions de l'informe State of European Tech 2023, que cada any elabora la firma de capital risc Atomico per analitzar la situació del sector, a partir de dades quantitatives i qualitatives i la realització d'una enquesta a milers d'emprenedors, operadors i inversors europeus.

L'estudi demostra que, després de dos anys turbulents, el sector tecnològic europeu ha aconseguit estabilitzar-se i ha iniciat el seu procés de recuperació, produint-se un impuls notable a l'emprenedoria tecnològica que ha portat a crear més startups a Europa que als Estats Units. Malgrat la recessió macroeconòmica global, el valor del sector ascendeix actualment a tres bilions de dòlars, igualant la xifra màxima assolida en 2021.

"Els resultats d'aquest any evidencien que els emprenedors i professionals europeus estan assumint riscos i enfrontant desafiaments complexos, com ara la intel·ligència artificial, el canvi climàtic i la salut", assenyala TomWehmeier, cap d'intel·ligència d'Atomico i coautor de l'informe, qui afegeix que "les corporacions europees poden fer més per impulsar la transformació digital, i el marc regulador té marge per abraçar i incentivar la innovació. Només assolirem el valor total de la nostra oportunitat tecnològica si cada actor de l'ecosistema està disposat a comprometre's".