La revista Forbes, en la primera edició del seu Premi a la Filantropia, ha reconegut per la seva tasca social la feina del president del patronat de la Fundació Bancària 'La Caixa' i de Criteria Caixa, Isidre Fainé, segons ha informat el mitjà.
Fainé va parlar en una entrevista per la revista Forbes sobre la seva feina al capdavant d'una institució que concentra més del 90% dels actius de totes les fundacions filantròpiques espanyoles. "En l'última dècada, entre 2008 i 2017, 'la Caixa' ha dedicat més de 5.000 milions d'euros a l'avanç de la nostra societat, bàsicament en les problemàtiques social, cultural, educativa i científica", va destacar.
El premiat és també vicepresident de Telefónica, conseller de Suez i del Bank of East Asia i president de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis.
"És un gran honor que Isidre Fainé sigui el primer a rebre el premi Forbes a la Filantropia" ha apuntat l'editor i director de Forbes, Andrés Rodríguez, alhora que ressalta la significativa tasca de la fundació 'La Caixa' en l'àmbit social.
"Durant aquesta dècada, set anys de greu crisi i tres de gradual recuperació, la nostra obsessió ha estat fer feina per a les persones que ho passen pitjor --va matisar Fainé--. Ens hem proposat trencar el cercle de pobresa hereditària, aquella que es transmet de pares a fills i a successives generacions en famílies amb escassetat de recursos.
Així mateix, 'La Caixa' ha afrontat problemes socials com l'ocupació i l'habitatge. "Les persones que no tenen habitatge o feina són dos col·lectius preferents per a la Fundació Bancària la Caixa. Per pal·liar les dificultats d'accés a l'habitatge, disposem de dos programes: Lloguer Solidari i Habitatge Assequible. Pel que fa a l'ocupació, el programa Incorpora s'ha convertit en un referent en integració laboral a Espanya", afegeix Fainé.
Segons ha precisat el president, cada any, prop de 25.000 persones en risc d'exclusió social troben feina gràcies a la mediació d'aquest programa. "Aquesta tasca social està associada a un valor, el de la cultura de l'esforç. Aquesta és veritablement la manera moderna de fer filantropia. Promoure l'esforç de les persones. Té molt a veure amb l'apoderament i, en últim lloc, és una filantropia l'èxit de la qual es mesura així com deixa de ser necessària", ha subratllat.
"No podem quedar-nos quiets, sense posar-ho tot de la nostra part, quan veiem al nostre al voltant persones que tenen necessitats bàsiques no cobertes i que pateixen per això", conclou Fainé.
Isidre Fainé recollirà el premi Forbes a la Filantropia 2018 en un acte que tindrà lloc el pròxim 17 de setembre a les 20.30 hores a l'Hotel Intercontinental de Madrid.