• Empresa
  • Josep Font deixa la subdirecció de Bon Preu al seu fill per evitar la divisió

Josep Font deixa la subdirecció de Bon Preu al seu fill per evitar la divisió

La guerra oberta entre germans precipita aquest canvi, que té per objectiu "facilitar un acord entre els dos socis"

Bon Preu és una de les empreses que presenta la seva candidatura| Cedida
Bon Preu és una de les empreses que presenta la seva candidatura| Cedida
Redacció VIA Empresa
Barcelona
08 de Gener de 2019
Act. 08 de Gener de 2019

La guerra entre germans en la direcció de Bon Preu continua oberta. El fins ara subdirector general del grup, Josep Font, ha optat per traspassar el càrrec al seu fill Abel Font per evitar que la companyia acabi dividida, segons ha avançat l'Ara i ha confirmat VIA Empresa, i així ho ha fet saber en una carta als seus treballadors. Tot i això, i segons ha subratllat el grup, això no afectarà "al funcionament habitual" de la companyia. El nou subdirector del grup és llicenciat en ADE i, des del 2015, director de l'empresa controlada pel seu pare Turtle Capital & Investments.

 

Ja a l'octubre, es va celebrar un judici arran de l'enfrontament entre els germans Joan i Josep Font, president i vicepresident del Grup Bon Preu i propietaris al 50% del grup, pel procediment de separació del grup, després de no arribar a un acord sobre el valor de la companyia ni de com ha de fer-se aquesta separació.

 

En la sessió del judici, el demandant, Josep Font, va reclamar al seu germà que li pagués 530 milions d'euros, o de manera subsidiària, sobre la base d'un altre càlcul, 497 milions, per les seves accions, mentre que Joan Font considerava que no s'ha arribat a un acord sobre quant val el grup i que per tant s'ha de dividir la companyia en lots d'actius i repartir-los. 

Un mes més tard, la titular del jutjat mercantil 8 de Barcelona, Marta Cervera, va fallar a favor del president del grup Bon Preu, Joan Font, i l'ha absolt de "totes les pretensions formulades en contra seva" i ha condemnat el seu germà, Josep Font, a pagar les costes del procediment.

Els dos germans mantenen fortes discrepàncies, la qual cosa va portar Josep Font a exercir el juliol del 2017 el seu dret de separació i a reclamar a Joan Font que li comprés el seu 50% de la companyia, motiu pel qual es van encarregar dues auditories. Ara, però, ha optat per traspassar la subdirecció al seu fill per "facilitar un acord entre els dos socis".