• Empresa
  • Jungle Roofs: la startup catalana que vol refredar Barcelona amb sostres verds

Jungle Roofs: la startup catalana que vol refredar Barcelona amb sostres verds

L’objectiu de la iniciativa és transformar el 30% de les cobertes planes de la ciutat en espais verds

    L'equip de Jungle Roofs | Cedida
    L'equip de Jungle Roofs | Cedida
    24 d'Abril de 2025

    "L’estiu passat, jo vivia a Holanda i un amic meu, i ara soci, vivia a Barcelona. Un dia em va parlar d’un dels grans reptes de futur per a la ciutat: l’efecte illa de calor urbana, un fenomen que fa que les zones urbanes siguin notablement més càlides que les rurals, ja que els edificis i carrers absorbeixen i retenen més calor que els espais naturals com prats o boscos. En aquell moment, com a arquitecte urbanista, vaig voler aportar una solució”, explica Lorenzo Campini a VIA Empresa. Per això, es va traslladar a Barcelona amb un objectiu clar: transformar la construcció de cobertes verdes en un producte i oferir-lo a empreses.

     

    D’aquesta experiència personal va néixer Jungle Roofs, una empresa emergent amb una missió ambiciosa: crear la xarxa més gran de sostres verds a les principals zones urbanes, tot promovent que empreses i ciutadania financin la seva construcció i manteniment per combatre els efectes de l’escalfament provocat pel canvi climàtic.

    L’objectiu de la iniciativa és transformar el 30% de les cobertes planes de la ciutat en espais verds

    Amb aquest propòsit, l’arquitecte i emprenedor Lorenzo Campini va fundar Jungle Roofs a Barcelona l’any 2024, juntament amb Marco Ogno i amb el suport de Barcelona Activa. L’objectiu de la iniciativa és clar: transformar el 30% de les cobertes planes de la ciutat en espais verds.

     

    Barcelona, cap a un futur verd

    En aquest punt, el cofundador reconeix que el producte encara no compta amb cap client, tot i que ja estan en negociacions i esperen tancar el primer projecte durant el mes de maig. “La nostra meta per al 2026 és construir el màxim nombre possible de cobertes verdes i centrar-nos especialment en Barcelona”, explica Campini.

    Fins ara, Jungle Roofs ha aconseguit impulsar el projecte mitjançant autofinançament, amb una inversió inicial de 15.000 euros. Pel que fa al model de negoci, preveuen obtenir un marge sobre el cost total del projecte, “similar al d’una agència de comunicació, entre un 10% i un 20%, segons el cas”.

    Jungle Roofs ha aconseguit impulsar el projecte mitjançant autofinançament, amb una inversió inicial de 15.000 euros

    A curt termini, l’empresa vol consolidar-se a Catalunya, mentre que a mitjà termini preveu expandir-se a la resta de l’Estat i a Europa.