• Empresa
  • La Justícia confirma que els 'riders' són treballadors de l'empresa

La Justícia confirma que els 'riders' són treballadors de l'empresa

La resolució arriba després de la vista oral del passat 31 de maig per la demanda de la Tresoreria General de la Seguretat Social

La justícia confirma que els 'riders' són treballadors de l'empresa
La justícia confirma que els 'riders' són treballadors de l'empresa
Europa Press
Barcelona
23 de Juliol de 2019
Act. 23 de Juliol de 2019

El Jutjat social número 19 de Madrid estima la demanda que va interposar la Tresoreria General de la Seguretat Social contra Deliveroo i declara que els prop de 500 repartidors demandants, anomenatsm riders, estaven subjectes a una relació laboral amb la companyia a la qual van prestar els seus serveis.

En una sentència extensa, el magistrat conclou que "en la prestació de serveis dels repartidors afectats pel procés, durant el període al qual és refereixl'acta de liquidació, van prevaler els condicions pròpies demla laboralitat, cosa que condueix a l'estimació de la demanda".

La resolució és fruit de la vista oral que es va celebrar el passat 31 de maig arran de la demanda que va cursar la Tresoreria General de la Seguretat Social després d'una acta de la Inspecció de Treball, per la qual és va citar més de 500 repartidors de la regió.

L'informe d'Inspecció de Treball determinava que aquests repartidors estaven sota una "falsa aparença" d'autònoms per compte propi per "encobrir" una relació laboral ordinària amb la companyia Deliveroo.

El magistrat estableix que "els repartidors essencialment han executat una feina personal en uneixes condicions organitzades i dirigides per l'empresa, que és l'única que controla la marca 'Deliveroo', la seva aplicació informàtica i tota la informació que se'n desprèn".

En la resolució també és considera acreditat que "l'essencial és que una vegada acceptada la comanda, aquesta s'havia d'atendre (per part dels repartidors) d'acord amb els instruccionsdeterminades per l'empresa, sense marge apreciable d'autonomia del treballador".

La sentència aprofundeix que l'empresa "comptava amb una complexa organització de totes els activitats dels treballadors, fins al punt que era la mateixa societat qui gestionava els propinis dels repartidors, en determinava la manera en la qual és podien abonar i els incloïen les factures, que eren elaborades per la mateixa empresa".