• Empresa
  • Konecta planteja un ERO per a 602 empleats, principalment a Barcelona i Madrid

Konecta planteja un ERO per a 602 empleats, principalment a Barcelona i Madrid

El sindicat CGT ha valorat que l'arribada del nou conseller delegat de l'empresa "suposarà un canvi dràstic en la manera de gestionar la companyia"

Els centres més afectats seran els de Barcelona i Madrid | EP
Els centres més afectats seran els de Barcelona i Madrid | EP
EP | Redacción VIA Empresa
Barcelona
04 de Juny de 2024

L'empresa de contact center Konecta ha informat els sindicats de la seva decisió d'aplicar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a 602 treballadors que afectarà els centres de treball de la companyia a Barcelona, Madrid, ​​Sevilla, Almendralejo (Extremadura), Avilés (Astúries), Las Palmas, Tenerife i Güeñes (País Basc). Els centres més afectats seran els dos primers, ​​ha informat en un comunicat el sindicat CGT, que també ha valorat que l'arribada del nou conseller delegat de Konecta, Nourdine Bihmane, "suposarà un canvi dràstic en la manera de gestionar la companyia".

 

L'ERO afectarà els centres de treball a Barcelona, Madrid, ​​Sevilla, Almendralejo, Avilés, Las Palmas, Tenerife i Güeñes 

"La primera mesura és la destrucció de llocs de treball quan fa anys que la plantilla de la multinacional presta servei. CGT no creu que sigui necessària l'extinció de llocs de treball, ja que any rere any la facturació del grup Konecta no fa altra cosa que incrementar-se, de manera que des de CGT no farem altra cosa que proposar alternatives a l'acomiadament", ha ressaltat el sindicat. En aquest sentit, l'organització ha afirmat que traslladarà a la companyia diferents maneres d'incrementar la productivitat de l'empresa per evitar l'ERO.

CGT també ha subratllat que en els últims mesos hi ha hagut diversos acomiadaments col·lectius al sector i ha argumentat que tots ells s'han justificat en mesures productives, organitzatives i tècniques "en no poder esgrimir les econòmiques, ja que la realitat dels comptes anuals de totes aquestes empreses és de beneficis estratosfèrics", ha defensat el sindicat, que també ha apuntat que durant la pandèmia les empreses del sector van viure una "època de bonança absoluta", amb "guanys per sobre dels habituals", i argumenta que va ser després d'aquest període, una vegada que la situació es va normalitzar, quan s'ha produït una "onada" d'acomiadaments col·lectius pel fet que les empreses del sector no van poder assolir els mateixos beneficis.

 

"Des de la CGT emplacem la resta d'agents socials a una lluita més activa contra aquesta destrucció d'ocupació. No n'hi ha prou amb la voluntarietat. Esperem que l'ERO de Konecta sigui un revulsiu i un punt d'inflexió davant d'aquesta situació", ha afegit CGT.