Més de 800 persones han participat en els actes dels Premis Cambra 2023 que es van desenvolupar durant tota una jornada de reflexió, opinió i intercanvi al voltant del món empresarial a la seu de la Cambra de Comerç de Terrassa i al Teatre Principal. La jornada va començar amb l’Espai a la Internacionalització, un primer acte en què la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, va lliurar a l’empresari Joaquim Badrinas, fundador de l’empresa Finsa JOB Group el Premi a la Internacionalització. Finsa està especialitzada a la fabricació de teixits tècnics per a filtració industrial. Actualment, la companyia, amb una plantilla de 56 persones, exporta a més de 65 països. L’activitat exportadora suposa ara mateix per a l’empresa terrassenca el 72% del negoci. Del volum exportador actual, el 52% és fora de la Unió Europea.
La presentació institucional dels Premis va protagonitzar la segona sessió del matí. Un acte presidit per la consellera d’Economia, Natàlia Mas, i amb l’assistència de l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart i el president de la Cambra de Comerç de Terrassa, Ramon Talamàs. Durant aquest acte es va fer lliurament del Premi a la Trajectòria Empresarial, al president i fundador del Grupo Indukern, José Luís Díaz-Varela. Amb aquest guardó es reconeixen les fites empresarials assolides pel Grupo Indukern i la seva vinculació a Terrassa amb Kern Pharma, el tercer laboratori d’Espanya en unitats venudes i una de les principals plantes farmacèutiques.
A la tarda, es va celebrar el lliurament dels Premis a la Innovació i a la Sostenibilitat, en una sessió conjunta en la qual va destacar la conferència del president d’Enagas S.A., Antonio Llardén sobre sostenibilitat i seguretat energètica. Jordi Delcor, Chief Learning Officer, de la companyia Innovamat Education S.L., de serveis educatius, va recollir el Premi a la Innovació. Innovamat compta amb un equip de 310 professionals i es dedica a la creació de solucions didàctiques innovadores en l’ensenyament de les matemàtiques. Innovamat ha estat reconeguda per diferents institucions per la seva capacitat innovadora i disruptiva.
Per la seva banda, Maurici Badia, Founder & Chief Culture Officier d’Hannun S.A., recollia el Premi a la Sostenibilitat. Hannun, creada l’any 2017, és la primera empresa espanyola a disposar de la certificació BCorp del sector del moble a Europa. Els materials que es fan servir a Hannun no contaminen i són reciclables: fustes d'origen sostenible certificat o recuperades, vernissos sense tòxics i tèxtils de fibres naturals. Enguany, i per tercer any consecutiu, Hannun han obtingut el distintiu Calculo y Reduzco, segell que atorga l'Oficina Espanyola de Canvi Climàtic.
Per últim, el Premi a la Millor Startup va ser pel projecte Kreios Space S.L., que amb un disseny revolucionari de satèl·lits i allotjat a l’UPC de Terrassa, va resultar el projecte guanyador en una votació telemàtica realitzada al final de la jornada. L’acte, celebrat al Teatre Principal, tancava la jornada de reflexió i intercanvi sobre l’empresa i l’emprenedoria.