• Empresa
  • L’ICF inverteix 1,4 milions d’euros en vuit startups catalanes

L’ICF inverteix 1,4 milions d’euros en vuit startups catalanes

L'entitat acredita 15 inversors privats amb qui coinvertirà en empreses innovadores de nova creació

El mercat de finançament de l'ICF al Bizbarcelona
El mercat de finançament de l'ICF al Bizbarcelona
Redacció VIA Empresa
Barcelona
06 de Setembre de 2017
Act. 06 de Setembre de 2017

L’Institut Català de Finances (ICF) ha invertit 1,4 milions d’euros en vuit startups catalanes a través de la línia de coinversió amb inversors privats per fomentar la creació i el creixement de micro, petites i mitjanes empreses a Catalunya.

 

A través d’aquesta línia de cofinançament publicoprivat, l’ICF inverteix en companyies innovadores de nova creació mitjançant préstecs participatius de fins a 200.000 euros. L’entitat financera pública catalana ho fa conjuntament amb inversors privats, xarxes de business angels, venture builders, acceleradores i fons de capital risc- que inverteixen fons addicionals en aquestes companyies.

Fins al juliol l’ICF ha invertit a Housfy, conjuntament amb el venture builder Nuclio; a Roomonitor, amb la xarxa de business angels d’Esade; a Trendier, amb Antai Business Angels; a Joyners, amb la xarxa de business angels d’Iese; a Photoslurp, amb Inveready; i a Carnovo, amb el venture builder Antai. La inversió en cadascuna d’aquestes startups ha estat de 200.000 euros. Com a novetat, una part d’aquesta inversió ha estat en préstec participatiu i una part (10%) en capital.

 

En el marc del Programa d’Emprenedoria Corporativa, impulsat conjuntament amb Acció, l’ICF també ha invertit a Imicroq (86.300 euros) conjuntament amb Vento (Grup Suez) i a Devicare (133.000 euros) conjuntament amb Peroxfarma.

Amb aquestes noves inversions, l’ICF ja ha invertit 11,3 milions d’euros en 72 start-ups a través d’aquesta línia de cofinançament creada l’any 2012.

Nous inversors privats acreditats

Fins al juliol, l’ICF ha acreditat 15 inversors privats amb els quals coinvertirà conjuntament en empreses catalanes de nova creació i/o en primeres etapes d’expansió i un alt potencial de creixement. L’objectiu és que la col·laboració publicoprivada permeti multiplicar els recursos per a les start-ups catalanes per tal de fer créixer i consolidar els seus projectes.

L’entitat financera pública els ha seleccionat i validat per coinvertir, després que es presentessin a la crida de manifestació d’interès (concurrència pública) publicada a principis d’any a través de la societat filial IFEM - Instruments Financers per a Empreses Innovadores.