• Empresa
  • 400 milions d’euros a la recerca i innovació d’excel·lència

400 milions d’euros a la recerca i innovació d’excel·lència

La Caixa lliura 75 ajuts a projectes de gran impacte social, dels quals 39 es desenvoluparan a centres d’investigació de Catalunya

La Caixa preveu ampliar a 90 milions d'euros els ajuts a la recerca el 2019 | iStock
La Caixa preveu ampliar a 90 milions d'euros els ajuts a la recerca el 2019 | iStock
Redacció VIA Empresa
Barcelona
05 de Novembre de 2018

La Fundació Bancària La Caixa vol donar impuls a projectes de recerca que tinguin un gran impacte social. És per això que aquest dilluns ha lliurat 75 ajuts a la investigació i a la innovació d’excel·lència tant de projectes nacionals com internacionals. D’aquests, 39 es desenvoluparan en centres de recerca catalans, segons informen en un comunicat.

Com s’estén el càncer? Quin impacte tindrà l’edició genètica en el futur de la medicina? Podem aturar l’amenaça global del virus zika amb molècules intel·ligents? Aquestes són algunes de les preguntes d’investigació que es desenvolupen en el marc de les beques que atorga La Caixa. Des que la fundació va iniciar el seu compromís amb la recerca amb el programa Beques La Caixa, fa més de 30 anys, l’entitat ha destinat prop de 400 milions d’euros a la formació d’excel·lència, la recerca i la innovació.

Aquest any, La Caixa ha destinat 70 milions d’euros dins del Pla Estratègic 2016-2019, una xifra que preveu incrementar fins als 90 milions d’euros el 2019.

Imatge de l'entrega dels ajuts de La Caixa als projectes de recerca

Imatge de l'entrega dels ajuts de La Caixa als projectes de recerca | Cedida

El president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, el seu director general, Jaume Giró, el membre del patronat i del consell assessor d’experts en recerca de La Caixa, Javier Solana, i el ministre de Ciència, Tecnologia i Ensenyament Superior del Govern de Portugal, Manuel Heitor, han estat els encarregats de lliurar els ajuts als investigadors premiats.

L’objectiu és “crear un ecosistema en el qual capacitem els millors talents investigadors nacionals i internacionals, en el qual accelerem la recerca d’excel·lència dels millors projectes en biomedicina i salut, i en el qual possibilitem la translació de la investigació del laboratori a la ciutadania”, ha comentat Fainé.