• Empresa
  • La divisió Bioscience eleva els beneficis de Grífols

La divisió Bioscience eleva els beneficis de Grífols

La farmacèutica catalana obté uns guanys per valor de 545,5 milions d'euros el 2016

La planta de Grifols a Parets del Vallès
La planta de Grifols a Parets del Vallès
Redacció VIA Empresa
28 de Febrer de 2017
Act. 28 de Febrer de 2017

El benefici net de Grífols s'ha enfilat fins als 545,5 milions d'euros, amb un augment del 2,5% en relació amb els guanys obtinguts el 2015. L'increment en els beneficis es deu al bon funcionament del seu negoci principal, el de la divisió de Bioscience -la qual treballa les proteïnes plasmàtiques- que ha aconseguit 3.228,3 milions d'euros, el que representa una facturació del 79,7% del total del grup. La xifra significa que aquest àmbit de negoci ha crescut un 6,5%. D'altra banda, els ingressos de Grifols en l'exercici del 2016 s'han situat en 4.049,8 milions d'euros, el que suposa un increment del 2,9% en relació amb la facturació del 2015.

Pel que fa a l'Ebitda (els beneficis abans d'impostos, amortitzacions i interessos financers), la multinacional catalana no ha obtingut un resultat tant bo ja que se situa a 141,3 milions d'euros el 2016, el que representa descens de l'1,8% respecte l'any anterior.

L'origen dels ingressos

 

La divisió Diagnostic de la firma ha patit un descens del 4%, obtenint uns ingressos de 664 milions d'euros, el que suposa el 16,4% dels ingressos totals de l'empresa. La baixada es deu a què durant el 2015 hi van haver ingressos extraordinaris, concepte que no es contempla el 2016. No obstant això, la farmacèutica ha enfortit la línia de negoci de la divisió Diagnostic tancant una compra de la mateixa unitat a la nord americana Hologic per un import total de 1.750 milions d'euros.

Si es posa el focus a la divisió Hospital ha sumat una facturació de 98,6 milions d'euros, un 2,4% més que l'any anterior.

Per últim, el negoci Raw Materials and Others ha obtingut una facturació de 59 milions d'euros, el que representa un 1,5% dels ingressos de la firma.

Per àrees geogràfiques, la farmacèutica ha obtingut una facturació total de 65,8% provinent dels Estats Units i el Canadà. En canvi, les vendes provinents de la Unió Europea només representen el 15,8%. La companyia precisa que el 94% dels ingressos provenen de l'estranger.

Les inversions de Grífols

El 2016 la multinacional catalana ha invertit 219,9 milions d'euros en l'àrea de recerca i desenvolupament, el que representa el 5,4% dels ingressos totals. A més a més, 268 milions d'euros els ha invertit en augmentar la seva presència industrial i en construir nous centres de donació de plasma.

La farmacèutica catalana explica que, al llarg del 2016, els marges s'han vist afectats per la ''significativa'' disminució dels royaltis relacionats amb la divisió de diagnòstic de transfusions. També s'han vist afectats per l'augment dels costos de captació de plasma, per l'impacte dels costos d'obertura de nous centres de donació i pels majors costos per incentivar als donants.

Canvis en l'organització 

 

Grífols afronta aquest any un canvi en l'organigrama de l'organització. Victor Grífols deixa el càrrec de conseller delegat i el passa al seu germà Raimon Grífols Roura i al seu fill Victor Grífols Déu, que exerceixen des de l'1 de gener.