• Empresa
  • La Fundació Ampans s’endú el 9è Premi Factor Humà

La Fundació Ampans s’endú el 9è Premi Factor Humà

El guardó valora la tasca d’inclusió social i laboral de l’entitat amb persones amb discapacitat intel·lectual

Toni Espinal, director general de Fundació Ampans, recull el 9è Premi Factor Humà | Laia Corbella
Toni Espinal, director general de Fundació Ampans, recull el 9è Premi Factor Humà | Laia Corbella
23 de Maig de 2017
Act. 23 de Maig de 2017

La novena edició del Premi Factor Humà Mercè Sala ha guardonat aquest dimarts al vespre la Fundació Ampans, una entitat que treballa per a la plena integració de les persones amb discapacitat intel·lectual. El guardó, que vol reconèixer les iniciatives empresarials que situen les persones com a prioritat, l’ha recollit el seu director general, Toni Espinal, en l’acte celebrat al Caixafòrum de Barcelona.

 

Espinal ha agraït el reconeixement assegurant que la seva tasca es resumeix en "amor i compromís" per una tasca que permeti la "plena integració de totes aquestes persones a la ciutat i a la comarca". Espinal ha indicat que "volem que la gent d'Ampans senti els colors", quelcom que intenten aconseguir "fomentant el lideratge, difonent els valors i l'ètica". Ho fan en un "sector més fàcil que en d'altres, juguem a casa amb un públic que ens anima; però les coses s'han de fer". El director general d'Ampans ha insistit en "la recerca de l'excel·lència en tot el que fem, no ens conformem i estem predisposats als canvis per trobar noves tècniques i models de negoci que ajudin les persones".

El guardó reconeix iniciatives que tinguin les persones com a prioritat

Coincidint amb el 20è aniversari de la Fundació Factor Humà, l’entitat ha entregat aquest dimarts els novens premis Mercè Sala, que homenatgen la figura d’aquesta política i economista. De fet, Factor Humà ha premiat la Fundació Ampans al considerar que comparteix els quatre valors principals de Mercè Sala: tracte humà, innovació, visió global i pragmatisme. La directora de la Fundació Factor Humà, Anna Fornés, ha recalcat que “en els seus 50 anys han creat quelcom molt gran que, a més, és viable econòmicament”.

 

Fornés s’ha referit a la tasca d’Ampans per a la “promoció de l’educació, la qualitat de vida i la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i malalties mentals d’una forma impecable posant el tracte humà al centre”. A més, ha afegit, “Ampans és un model replicable i realista”; qualificant-la “d’exemple a seguir”.

Unes 300 persones han omplert l'auditori del Caixafòrum | Laia Corbella

Unes 300 persones han omplert l'auditori del Caixafòrum | Laia Corbella

La Fundació Ampans treballa per a la plena integració de les persones amb discapacitat intel·lectual amb l’objectiu de generar-los oportunitats en tots els camps de la vida personal i professional. El Premi Factor Humà Mercè Sala reconeix així la tasca d’una entitat que té els seus orígens al 1965, quan un grup de pares de discapacitats intel·lectuals es van unir per defensar els drets dels seus fills. L’Associació Manresana de Pares de Nens Subdotats es va transformar el 2010 en Fundació Ampans.

20 anys de Factor Humà

L’acte ha portat per títol 20 anys deixant empremta, recordant dues dècades d’activitat d’aquesta entitat a favor d’una millora en la gestió de les persones a les organitzacions. D’aquesta manera, Ampans se suma a empreses i entitats com La Fageda, Metalquimia, Desigual, Hospital Sant Joan de Déu, Softonic, Ames, Amat Immobiliaris o Affinity Petcare; guanyadors en anteriors edicions.

Els assistents als Premis Factor Humà han pogut deixar la seva empremta | Laia Corbella

Els assistents a l'entrega del Premi han pogut deixar la seva empremta | Laia Corbella

L'acte, conduït per la periodista Xantal Llavina, també ha volgut reconèixer "la feina de les empreses amb molta experiència", tal com ha recalcat la presentadora. En aquest sentit, la presidenta de la Fundació Factor Humà, Juliana Vilert, ha reivindicat la necessitat d'aconseguir "organitzacions més humanes", com totes les que s'han sumat a l'entitat en aquests 20 anys.

Vilert ha aprofitat per anunciar el llançament del Baròmetre del Factor Humà per "ajudar a identificar les àrees de millora i les accions a emprendre per assolir unes organitzacions més humanes, ètiques, justes i responsables". Aquesta eina és a l'abast de la seixantena d'organitzacions associades però aviat també s'obrirà a qui la vulgui aprofitar.

El jurat del Premi Factor Humà

La directora de la Fundació Factor Humà, Anna Fornés, ha agraït també la tasca del jurat | Laia Corbella