• Empresa
  • La Caixa ajuda emprenedors en situació de vulnerabilitat a Lleida

La Caixa ajuda emprenedors en situació de vulnerabilitat a Lleida

L'Obra Social facilita la creació de 50 microoempreses en què el 70% dels fundadors són majors de 35 anys

Thaïs Ordóñez amb emprenedors que han tirat el seu negoci amb el suport del programa de l'Obra Social La Caixa
Thaïs Ordóñez amb emprenedors que han tirat el seu negoci amb el suport del programa de l'Obra Social La Caixa
Redacció VIA Empresa
Barcelona
22 d'Octubre de 2018

L'Obra Social La Caixa ha facilitat la creació de 50 microempreses a emprenedors en situació de vulnerabilitat a la demarcació de Lleida dos anys després de la posada en marxa del programa d'inclusió sociolaboral Incorpora de la fundació bancària.

L'objectiu és fomentar l'autoocupació entre les persones vulnerables que no disposen dels recursos necessaris per iniciar un projecte d'emprenedoria. Els sectors per als quals han apostat més els usuaris han estat els dels serveis i la indústria. També destaca el fet que el 70% dels usuaris del programa són majors de 35 anys. Així mateix, a través de la línia d'Autoocupació d'Incorpora i MicroBank s'han concedit en aquests dos anys més de 66.500 euros en microcrèdits a beneficiaris del programa a Lleida.

El programa Incorpora dissenya per a elles itineraris personalitzats i els facilita formació i acompanyament perquè puguin desenvolupar el seu projecte.

Paritat

En total, des del gener del 2016, el Punt d'Autoocupació Incorpora a Lleida, gestionat per Aspid, ha atès 315 persones que s'han interessat per aprofitar aquesta oportunitat, la qual ha propiciat la creació d'empreses en àmbits com el comerç, l'hostaleria, la docència, l'artesania i la construcció. 

Pel que fa al perfil dels emprenedors, un 43,6% són dones i un 56,4% són homes. Així mateix, el 70% dels usuaris són majors de 35 anys. "Molts dels usuaris emprenen per necessitat, tenen una edat que no té el perfil que busquen les empreses i no troben feina per compte aliè, encara que es presenten a moltes entrevistes de treball", ha explicat Thaïs Ordóñez, tècnica del Punt d'Autoocupació de Lleida. "El perfil de dona amb fills amb una necessitat de conciliació familiar és un clar exemple d'això" ja que "l'única opció que els queda és muntar el seu propi negoci", ha assenyalat. 

Una de les emprenedores que ha donat a conèixer la seva experiència ha estat Antonia Molina, que ha posat en marxa a Balaguer la Tata Dolça, una pastisseria artesana. "El més complicat abans d'obrir va ser la burocràcia i ara el més difícil és donar-me a conèixer però res és impossible i em desperto cada matí amb la il·lusió del primer dia", ha subratllat.