• Empresa
  • Les entrevistes més llegides de 2015

Les entrevistes més llegides de 2015

Les opinions de l'exjugador de bàsquet Ferran Martínez i els economistes Gonzalo Bernardos i Santiago Niño-Becerra són les converses amb més èxit d'aquest any

Laia Corbella entrevistant Christian Felber a Sant Cugat del Vallès
Laia Corbella entrevistant Christian Felber a Sant Cugat del Vallès
Redacció VIA Empresa
01 de Gener de 2016

A VIA Empresa tanquem el 2015 amb bons números i bons auguris gràcies a tots vosaltres. Ja és una tradició anual fer un repàs de les entrevistes més llegides i mirar enrere per recordar el que hem compartit. En un any marcat profundament pel procés d'independència de Catalunya i la recuperació econòmica, és curiós que l'entrevista més llegida de l'any sigui la història d'un exjugador de bàsquet que ara es dedica al món financer. FerranMartínez explicava com va decidir posar-se a estudiar finances per "aprendre com funcionava la renda variable i intentar recuperar el que havia perdut".

El segon i tercer lloc del pòdium sí que són per a la política i l'economia, la parella de ball inevitable d'aquest 2015. L'economista Gonzalo Bernardos assegurava que "el Govern català no ha fet res per millorar els negocis a Catalunya ni per atraure inversions", igual que Santiago Niño-Becerra afirmava que "el deute del món ascendeix a 200 bilions de dòlars, una quantitat inassolible i impagable". Altres reflexions, les de la CEO de PopPlaces, Karen Prats, l'activista de l'Economia del Bé Comú, ChristianFelber, o l'empresari Josep Ametller també hi han despertat l'interès dels nostres lectors.


1. Ferran Martínez: "Vaig estudiar finances per intentar recuperar el que havia perdut"

L'exjugador de bàsquet del FC Barcelona va deixar la pista de bàsquet per la banca, un sector que l'ha portat a gestionar el patrimoni d'esportistes d'elit i a invertir en start-ups de base tecnològica. 

2. Santiago Niño-Becerra: "Ningú pot pagar tot el que deu"
El catedràtic d'estructura econòmica de l'IQS fa un repàs als esdeveniments històrics recents i passats en el seu darrer llibre, L'Economia. Una Història molt personal.

3. Gonzalo Bernardos: "L'últim lloc on invertiria és a Barcelona"
L'economista assegura que la incertesa derivada del procés sobiranista perjudica els negocis i les inversions estrangeres a Catalunya i recorda que després de Letònia, l'estat més desigual d'Europa és Espanya.

4. Karen Prats: "Cal ser fort per fer fora algú"
La CEO de PopPlaces, finalista com a Millor Emprenedora Web a l'Europeer 2015, reivindica la intel·ligència emocional i fixa la internacionalització com a propera fita de l'empresa. 

5. Christian Felber: "La competència motiva menys que la cooperació"
L'universalista lidera la teoria de l'Economia del Bé Comú, un corrent alternatiu al capitalisme que ja segueixen més de 500 empreses.

6. Laura Cantizano: "Et contracten pel que saps i t'acomiaden per com ets"
Segons l'especialista en vendes, el lideratge no és exclusiu de la direcció; a banda d'adquirir coneixements cal treballar els cinc talents més buscats per les empreses amb l'objectiu de captar l'interès, ser creïbles, transmetre confiança i fer negoci. 

7. Estanislao Bachrach: "El cervell és el nostre gran boicotejador"
Estanislao Bachrach, doctor en Biologia Molecular i professor de Harvard, parla de les traves que el mateix funcionament del cervell posa a afrontar els canvis, i com superar-los.  

 
 Aida Corón entrevistant Josep Ametller. LC


8. Josep Ametller: "Les empreses es creen i moren ràpid si no estem atents"

El fundador de Casa Ametller repassa els 14 anys d'èxit del negoci que ha revolucionat el consum de fruita i verdura, apostant per la proximitat i la qualitat del producte.

9. David Tomás: "Tothom vol treballar en una empresa on pugui ser feliç"
El fundador de Cyberclick vol demostrar amb fets que afavorir un entorn laboral agradable estimula la productivitat i els resultats de l'empresa.

10. Salvador Alemany: "Si un país és prou ric per fer i mantenir autopistes no és lògic tenir peatges"
El president d'Abertis Infraestructures, creu que una cosa és fer empresa i una altra fer negoci i que un país ha de prioritzar les seves necessitats pressupostàries.