Pablo Isla deixarà la presidència d'Inditex en mans de Marta Ortega, filla del fundador del grup, Amancio Ortega, amb una xarxa de més de 6.600 botigues al món, uns beneficis i vendes rècord i una revaloració borsària de gairebé el 900% durant la seva etapa al capdavant de la companyia. El 2020, Isla va ser triat per Forbes com el millor conseller delegat de la dècada per la seva tasca al capdavant del gegant gallec, després de multiplicar el valor de l'empresa per set, exportar-la als cinc continents, adaptar-la a les noves tecnologies per internet i establir la sostenibilitat com a principal eix de referència de la seva activitat.
Fonts de la companyia consultades per Europa Press han assegurat que es tracta d'una "transició tranquil·la" que es perllongarà fins que Isla deixi la presidència el proper 31 de març perquè un dia després, l'1 d'abril, prengui les regnes Ortega. "Vull agrair al consell, i molt especialment a Amancio Ortega, el suport i la confiança dipositada en mi durant tots aquests anys. Ara creiem que és el moment d'abordar aquesta nova etapa, amb Marta Ortega com a presidenta i Óscar García Maceiras com a conseller delegat, la designació del qual ja s'anticipava des de la seva incorporació a l'empresa per la seva capacitat i qualitats. Fer realitat aquesta transició és la culminació del meu compromís amb Inditex i amb Amancio Ortega", ha afirmat Isla, qui ha donat també les gràcies "a totes i cadascuna de les persones que formen part d'Inditex pel seu treball i dedicació".
El 2018, Isla va repetir per segon any consecutiu com a millor director executiu del món segons la prestigiosa revista de negocis Havard Business Review. Isla, president executiu des del 2019, va exercir prèviament el càrrec de conseller delegat del grup des del 2005, i de president i conseller delegat des del 2011. Llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid (1987) i Advocat de l'Estat, amb el número u de la seva promoció (1988). Entre el 1992 i el 1996, va ser director dels Serveis Jurídics del Banc Popular. Posteriorment va ser nomenat director general del Patrimoni de l'Estat al Ministeri d'Economia i Hisenda.
Des del juliol del 2000 fins al 2005, va ser president del grup Altadis. Actualment és conseller independent de Nestlé. Igualment, és membre del Consell Assessor del Massachusetts Institute of Technology (MIT) i del Consell Assessor de l'Escola de Gestió i Economia (SEM) de la Universitat Tsinghua. Inditex va registrar un benefici net de 1.272 milions d'euros durant el primer semestre del seu exercici fiscal 2021-2022 (entre l'1 de febrer i el 31 de juliol), davant unes pèrdues de 195 milions el 2020.
Les vendes del grup al primer semestre van ascendir a 11.936 milions d'euros, un 49% més respecte al mateix període del 2020, i un 53% a tipus de canvi constant. Aquestes xifres suposen que les vendes, el benefici i la generació de caixa del segon trimestre -entre maig i juliol- són les més altes de la companyia en aquest període, aconseguint màxim històric.
Així, les vendes a tipus de canvi constant del segon trimestre van anar accelerant-se fins a superar en un 7% la referència prèvia històrica del segon trimestre del 2019 i arribar als 6.993 milions d'euros. En la mateixa línia, el benefici del segon trimestre del 2021 aconsegueix els 850 milions d'euros i supera el llistó previ del 2019. Al tancament del semestre, el grup comptava amb 6.654 botigues, després de l'obertura de 92 noves tendes a 27 mercats de tot el món.